Atlantic crossing:

Svenske anmeldere: - Vond å se på

«Atlantic Crossing» har funnet sin vei til «söta bror». Men heller ikke svenskene har falt pladask for den kontroversielle norske serien.

STORSATSING: Sofia Helin, Tobias Santelmann, og Kyle MacLachlan spiller hovedrollene i det historiske dramaet «Atlantic Crossing». Video: NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I Norge har NRKs dramaserie «Atlantic Crossing» blitt slaktet av kritikere og vært under angrep fra flere av Norges ledende historikere og kongebiografer for historieforfalskning. Nå har serien kommet til Sverige, hvor serien ikke har blitt bedre mottatt.

- «Atlantic Crossing» har store problemer, skriver Aftonbladets anmelder, Karolina Fjellborg.

Hun mener at hovedproblemet ikke er at serien tar seg friheter utover det vanlige.

- Problemet er at den er håpløs. Selv om man fullstendig ignorerer historieforfalskningen, så er denne transatlantiske kalkunen vond å se på, skriver Fjellborg.

Serien har premiere på SVT mandag 1. februar.

- Umulig å elske

- Sofia Helin spiler prinsesse Märtha i den norske storsatsingen «Atlantic crossing». Det er en serie det er lett å like, men umulig å elske, skriver Expressens anmelder, Mattias Bergqvist.

Han er ikke like hard i kritikken som Fjellborg, og forsvarer serieskapernes bruk av overdrivelser.

- Fra mitt synspunkt er det ingen tvil: «Atlantic Crossing» er fiksjon inspirert av virkelige hendelser. Hadde manusforfatterne Alexander Eik og Linda May Kallestein ikke tatt seg frihetene til å lage en så god serie som mulig, ville de begått forseelse, skriver han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer