FÅR ROS: Svenske kritikere har lest «Min kamp 6» på norsk, og er storfornøyde. Foto: Anders Hansson, Forlaget Oktober
FÅR ROS: Svenske kritikere har lest «Min kamp 6» på norsk, og er storfornøyde. Foto: Anders Hansson, Forlaget OktoberVis mer

Svenske kritikere forelsket i Knausgård

«Min kamp 6» får strålende kritikker.

I Dagens Nyheter fredag skriver den anerkjente kritikeren Jonas Thente en lang og grundig anmeldelse av boken.

Ingressen er som følger: «Hvordan forandres menneskers oppfatning av hva som er anstendig? Det er det spørsmålet som binder sammen Karl Ove Knausgårds makeløse romansuite», skriver kritiker Jonas Thente.

Svensk forfatter?
I anmeldelsen skriver Thente at: «Min kamp framstår som viktigere og mer relevant enn hva noen annen nålevende forfatter på våre breddegrader har fått i stand på, la oss si, de seneste tre decenniene og formodentlig enda lengre tilbake ... Karl Ove Knausgårds «Min kamp» skjemmer det aller meste som har skjedd skjønnlitterært i den senere tid ... Karl Ove Knausgård bor i Malmø. Det gjør han vel til en svensk forfatter?»

Stor hendelse
I Expressen skriver kritikeren Nils Schwartz følgende om romanverket: «Jeg vet ikke om et annet litterært verk på mange år som har engasjert meg mer enn Knausgårds 3.600-siders epos. I alt har jeg kjent meg igjen, mot alt har jeg verget meg. Større hendelser enn dette inntreffer sjelden i mitt lesende liv».

Samlet opplagt på de fem første «Min kamp»-bøkene har nå passert 400.000, melder Forlaget Oktober. Rettighetene til bøkene er så langt solgt for utgivelse på 14 språk. (NTB)

Les også:
• Svenska Dagbladet var først ute med å anmelde «Min kamp 6» i Sverige. Deres anmelder Arne Melberg omtalte den første delen av boka som «nesten magisk».

Her er Dagbladets anmeldelse av «Min kamp 6».