<strong>SUPERSTJERNE:</strong> Bob Dylan mottok endelig Nobel-prisen i litteratur denne helga. Det ønsket to svenske musikere å utnytte, noe de lykkes med. Foto: NTB Scanpix
SUPERSTJERNE: Bob Dylan mottok endelig Nobel-prisen i litteratur denne helga. Det ønsket to svenske musikere å utnytte, noe de lykkes med. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Bob Dylan

Svenske musikere tatt i Dylan-bløff

Hevdet at de spilte for Bob Dylan under Nobel-seremonien, men påstanden dementeres av Nobel-akademiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Lørdag kveld bekreftet Svenska Akademien overfor SVT at den verdenskjente musikeren Bob Dylan hadde mottatt både nobeldiplom og nobelmedalje i Stockholm.

Hemmelighetskremmeriet rundt Dylans overrekkelse av Nobels litteraturpris har vært enorm, noe den svenske artisten Markus Svensson, også kjent som The Taruntala Waltz, tilsynelatende ville utnytte, ifølge Expressen.

- Spiller for Dylan

På Instagram la han ut et bilde av seg selv sammen med musikerkollega Kristian «The Tallest Man on Earth» Matsson. Følgende beskjed lå vedlagt:

«Det skjer. Om 22 minutter spiller vi «Desolation row» og «Chimes of freedom» når Bob fysisk overrekkes prisen fra Nobel-akademiet på en veldig hemmelig adresse.»

Mange gikk fem på og gratulerte artisten med den angivelig prestisjetunge jobben.

I dag melder Expressen at det var en bløff, og siterer Svenska Akademien, som dementerer påstanden til artistene.

- De var ikke i nærheten under overrekkelsen, skriver en pressekontakt fra akademiet.

- Fantastisk lørdag

Når plateselskapet til The Taruntala Waltz konfronteres med at noen har skrytt på seg en kredibel spillejobb, kommer de bare med en kryptisk beskjed.

- Det eneste jeg kan si er at The Tarantula Waltz og The Tallest Man on Earth hadde en fantastisk lørdag, skriver Joel Borg i plateselskapet Woah Dad!.

Dagbladet finner det naturlig å minne om at datoen for bløffen var 1. april.

Seremonien var etter Bob Dylans ønske lukket for både presse og offentlighet. Ingen medier fikk være til stede. Seansen ble beskrevet som «liten og intim», og ikke en gang tidspunktet for overrekkelsen er kjent.

I morgen spiller Bob Dylan en etterlengtet konsert i Oslo spektrum.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer