Svenskene elsker «konstiga» Rybak

- Man vet aldri hva han skal gjøre eller si.

HAR VUNNET FOLKET: Alexander Rybak har gjort stor suksess i nabolandets svar på «Skal vi danse». Rybak og Malin Johansson er et av kun fire par som er igjen i konkurransen. Før Rybak i forrige uke viste seg med sin kjæreste Maria Strøm Slyngstad offentlig, har svenske aviser spekulert i om han og Malin er noe mer enn bare dansepartnere.
Foto: Calle Lidström.
HAR VUNNET FOLKET: Alexander Rybak har gjort stor suksess i nabolandets svar på «Skal vi danse». Rybak og Malin Johansson er et av kun fire par som er igjen i konkurransen. Før Rybak i forrige uke viste seg med sin kjæreste Maria Strøm Slyngstad offentlig, har svenske aviser spekulert i om han og Malin er noe mer enn bare dansepartnere. Foto: Calle Lidström.Vis mer

Den svenske dansekampen spisser seg til. Kun fire par gjenstår, og midt i dansesirkuset står en nordmann som har gjort det farlig bra.

I kveld blir det avgjort om Alexander Rybak (24) danser seg til semifinalen i nabolandet svar på «Skal vi danse».

- Jeg ser absolutt meg selv i finalen. Men det tror jeg alle gjør. For fire uker siden var jeg ganske sikker på at jeg skulle gå videre, men denne uken kjennes det mer åpent. Det er ekstra spennende, sier Alexander Rybak, som i går møtte Expressens journalist på trening.

- Konkurranseinstinktet mitt har blitt vekket for fullt. Nå, når jeg har sett at det svenske folket stemmer på meg har jeg lyst til å bevise at jeg fortjener å bli igjen.

Storfavoritt For etter å ha valset over åtte dansekonkurrenter er Norges Grand Prix-sjarmør i ferd med å bli Sveriges nye gullgutt.

GOD KJEMI:Malin Johansson og Alexander Rybak er ett av kun fire par som er igjen. - Hvert år spekuleres det i romanserykter blant parene. Malin og Alexander har en herlig kjemi som tv-seerne elsker. De er morsomme og vakre og se på, sier Expressens kommentator Malin Roos.
GOD KJEMI:Malin Johansson og Alexander Rybak er ett av kun fire par som er igjen. - Hvert år spekuleres det i romanserykter blant parene. Malin og Alexander har en herlig kjemi som tv-seerne elsker. De er morsomme og vakre og se på, sier Expressens kommentator Malin Roos. Vis mer

Allerede før Rybak hadde tatt sine første vaklende valseskritt foran 1,4 millioner svensker i «Let's Dance», har den norske fiolinisten vært favoritt til å ta seieren.

Dommernes tilbakemeldinger har vært sprikende, men Rybak har gang på gang bevist at han har kapret de svenske tv-seernes hjerter.

- Søte, unge karer går alltid langt. I år fyller Rybak rollen som den unge kule kisen. Han har garantert sjarmert ungjentenes hjerter og dermed stemmer, sier Malin Roos, kommentator i svenske Expressen.

- Hvorfor tror du at svenskene stemmer på deg?

STORMET UT:Alexander Rybak skapte dramatikk for to uker siden, da han stormet ut av studio på direkten. Han fortalte senere at han har vært svært sliten og at det også dreide seg om psykiske plager  Foto: Expressen.
STORMET UT:Alexander Rybak skapte dramatikk for to uker siden, da han stormet ut av studio på direkten. Han fortalte senere at han har vært svært sliten og at det også dreide seg om psykiske plager Foto: Expressen. Vis mer

- Det har jeg ikke tenkt på. Jeg er bare veldig takknemlig, sier Rybak.

- Konstig Selv om han har vært kjent for det svenske folk siden seieren i Melodi Grand Prix, har de for alvor blitt kjent med ham nå.

- Jeg vet ikke om det skyldes kommunikasjonsproblemer, eller nervøsitet, men han har litt vanskeligheter med å uttrykke seg og oppfattes nok litt «konstig» (rar journ. anm). Vi har fått se en annen Rybak, sier Malin Roos og får følge av sin journalist Karolina Fjellborg i Aftonbladet.

- Han er vanskelig å plassere. Alexander er spesiell. Han er en personlighet som har tilført programmet uberegnelighet. Man vet aldri hva han skal gjøre eller si, sier Fjellborg og sikter spesielt til hendelsen fredag for to uker siden.

Medietekke Da ble tv-seerne vitne til at den norske fiolinisten forlot tv-studio på direkten. Han fortalte senere på kvelden at han måtte kaste opp, men utdypet til Aftonbladet at det også har dreid seg om psykiske plager, at han var deprimert og var blitt rådet til å trekke seg fra konkurransen, fordi han er så sliten.

- En ting er sikkert. Han får pressen til å skrive om ham, sier Andreas Krohn i svenske Geelmuyden.Kiese.

TRUSETABBE:Malin Johansson og Alexander Rybak har virkelig funnet tonen. Da paret tidligere i høst trente på rumba, ble det ekstra hett. Foto: Olle Sporrong.
TRUSETABBE:Malin Johansson og Alexander Rybak har virkelig funnet tonen. Da paret tidligere i høst trente på rumba, ble det ekstra hett. Foto: Olle Sporrong. Vis mer

I tillegg til å valse over konkurrentene på parketten er Rybak også en storsjarmør som flørter hemningsløst med sin dansepartner Malin Johansson.

- Love stories går alltid hjem hos pressen. Det skrives masse om ham. Han er helt klart, den av deltakerne som synes best i år, sier Andreas Krohn.

Ikke bare flørter Rybak med dansepartneren, men han flørter også med hele nasjonen. I intervjuer har han hånet Norge og hyllet Sverige.

Krohn mener deltakelsen og oppførselen til Rybak viser hvilken businessmann han er. Under konkurransen er det de svenske journalistene han har prioritert.

- «Let's dance» er god business for Alexander Rybak. Sverige er dobbelt så stort som Norge. Med deltakelsen har han økt markedsverdien sin her. Publikum liker ham, ellers hadde han aldri kommet så langt.