Svenskene forsøker å kapre Jo Nesbøs «Snømannen»

Mye skal til for å hindre at innspilling av første Harry Hole-film legges til Sverige. - Nå haster det, sier filmekspert.

SUPERSUKSESS: Jo Nesbøs «Snømannen» kan bli spilt inn i Sverige om ikke politikerne i Oslo tar affære. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
SUPERSUKSESS: Jo Nesbøs «Snømannen» kan bli spilt inn i Sverige om ikke politikerne i Oslo tar affære. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): De lokale myndighetene i Stockholm tilbyr angivelig 1,5 millioner svenske kroner for å friste innspillinga av Jo Nesbøs «Snømannen» til Sverige, ifølge Aftenposten.

Studioene som arbeider med filmen har også fått tilbud om gratis kontorplasser til staben under opptakene.

Det skal nå være overhengende fare for at innspillinga av filmen, som trolig blir starten på en serie, legges til Sverige.

- Det haster Nå må politikerne ta affære, sier Truls Kontny i Norway Film Commission:

- Nå haster det virkelig om Oslo skal sikre seg denne unike sjansen til å bli med på en høyprofilert internasjonal storfilm. Filmincentivavtalen må være på på plass innen nyttår, sier han til Aftenposten.

Dermed blåses det nytt liv i debatten om statlig støtte av filmproduksjon og ønsket om en incentivordning til innspilling av utenlandsk film i Norge.

- Oslo bør stille opp på samme måte som Stockholm. Om det investeres bare 3-4 millioner kroner i å sikre seg den første filmen, vil man få beløpet tilbake i stort monn. Om den første filmen lages i Stockholm har vi tapt, sier Kontny videre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer