Anmeldelse: Amon Amarth - «Berserker»

Svenskene kan sin viking-metal

Amon Amarth bygger stein på stein.

Foto: Promo
Foto: Promo Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

ALBUM: Svenske Amon Amarth er ikke for ungfoler eller noviser å regne lenger. «Berserker» er deres ellevte plate. Det sier vel sitt? Men bandet befinner seg allikevel på en kraftig oppadgående kurve rent karrieremessig.

Gjengen som startet ut som et relativt ortodoks death metal-band med en ekstra stor forkjærlighet for sagaer om heftige vikingtokter og mjødbøtting, har i løpet av det siste tiåret funnet en formel som har gjort dem stadig mer nevenyttige på de største festivalscenene. Det skyldes mye godt at Amon Amarth har åpnet slusene og inkorporert et bredere utvalg av rockehistorien i låtene sine, fra bredbeinte heavy metal-riff til klassiske gitarharmonier og låtstrukturer.

Sånt går ned på høykant hos hele spekteret av metal-fans. «Berserker» er intet unntak. Låter som «Crack the Sky» og «Valkyria» er Amon Amarth mer rocka og løs i snippen enn kvintetten har vært tidligere. Det låter også mye mer luftig og organisk enn tidligere. Det kan ha noe med at bandet denne gangen reiste til Los Angeles for å jobbe med Jay Ruston da de skulle forevige «Berserker».

De som frykter for at svenskene har blitt pysete på sine eldre dager, behøver dog ikke å bekymre seg. Basstrommene ruller fortsatt som om de skulle hatt Fenrisulven i hælene og gjengen går heller ikke av veien for å skrive ambisiøse låter, som for eksempel den storslagne avslutningen, «Into the Dark».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer