Svenskene prøvde å kuppe Nesbø-filmatisering. Men nå slår Oslo kommune tilbake

Oslo tilbyr friske midler for å få produksjonen til Norge.

KAMPKLARE: Byrådsleder i Oslo Stian Berger Røsland (H) og byråd for kultur og næring, Hallstein Bjercke (V), kjemper med politikerne i Stockholm om å lokke til seg filmatiseringen av den første Harry Hole-historien. Foto: Julie Midtgarden Remen
KAMPKLARE: Byrådsleder i Oslo Stian Berger Røsland (H) og byråd for kultur og næring, Hallstein Bjercke (V), kjemper med politikerne i Stockholm om å lokke til seg filmatiseringen av den første Harry Hole-historien. Foto: Julie Midtgarden Remen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I forrige uke ble det kjent at svenskene jobber for å få filmatiseringen av Jo Nesbøs bok «Snømannen» til Stockholm.Svenskene lokker med attraktive gratistilbud og 1,5 millioner svenske kroner i ekstra finansiering til Working Title som har kjøpt rettighetene til ti av Hole-filmene.

Nå følger politisk ledelse i Oslo kommune opp.

Dagbladet kan i dag fortelle at byrådet funnet frem 1,5 millioner friske kroner til Nesbø-innspillingen. Dette blir presentert i revidert oslobudsjett som legges frem senere i dag.

- Stockholm har stilt opp med 1,5 millioner og da ville vi skulle gjøre det samme. Men vi tilbyr norske kroner, så dette er litt mer penger, sier byrådsleder i Oslo, Stian Berger Røsland (H).

Dette er penger kommunen har til rådighet som ikke går på bekostning av andre poster på budsjettet, hevder han. - Vi har hatt god økonomistyring i Oslo, dette er rett og slett friske penger, sier Røsland.

Budkamp Stortingspolitiker Arild Stokkan-Grande (AP) kalte i forrige uke den mulige vrakingen av Oslo som location for Harry Hole-filmen, for en svenskevits.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer