Svenskene sammenlikner Stordalen med Zlatan

Stordalens bok bikker 60 000 i Norge og Sverige.

BOKSUKSESS:  Hotellkongen Petter Stordalen kom ut med selvbiografien «Jeg skal fortelle deg min hemmelighet» i oktober. Selv om boksalget går godt blir det ingen flere bøker, hevder Stordalen. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
BOKSUKSESS: Hotellkongen Petter Stordalen kom ut med selvbiografien «Jeg skal fortelle deg min hemmelighet» i oktober. Selv om boksalget går godt blir det ingen flere bøker, hevder Stordalen. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

(Dagbladet): Hotellkonge Petter Stordalen sammenlignes av sitt svenske forlag med hele Sveriges fotballstjerne Zlatan Ibrahimovic.

Etter at selvbiografien «Jeg skal fortelle deg min hemmelighet» ble sluppet i nabolandet for to uker siden har etterspørselen vært enorm. 

- Jeg tror ingen andre norske debutforfattere har hatt et så stort første opplag i Sverige, sier forlagssjef Simon Brouwers til Dagbladet og legger til:

- Det er lett å sammenligne ham med og omtale han som «næringslivets Zlatan». Likheten er at de er store personligheter med enorm etterspørsel. Boken har bare vært til salgs i Sverige i to uker, allerede nå ser vi at må trykke minst et opplag til.

Personlig reise Boka som blant annet tar for seg hvordan Stordalen gikk fra å være jordbærselger i Porsgrunn, til å opparbeide seg en formue som av Kapital anslås til å være 13,5 milliarder og kona Gunhilds kamp mot den sjeldne sykdommen systemisk sklerodermi har gått unna i Norge også.

-  Det har gått over all forventning. Målet var å lage en bok som folk skulle ha nytte av å lese og anbefale til andre. Man er jo spent før man gir ut en bok. Ingenting hadde vært tristere enn om folk ikke leste boka, sier Petter Stordalen.

Ingen flere bøker Zlatan-boken solgte forøvrig rundt 900 000 eksemplar i Sverige ifølge forlaget, mens Stordalen ligger på 60 000 totalt i Norge og Sverige.

- Hvordan er det å bli sammenlignet med Zlatan?

SAMMENLIGNES: - Jeg møtte Zlatan for noen dager siden. Kjenner jeg ham rett, ville han svart at det er mest stas for meg, sier Petter Stordalen. Foto: Privat
SAMMENLIGNES: - Jeg møtte Zlatan for noen dager siden. Kjenner jeg ham rett, ville han svart at det er mest stas for meg, sier Petter Stordalen. Foto: Privat Vis mer

- Jeg møtte Zlatan for noen dager siden. Kjenner jeg ham rett, ville han svart at det er mest stas for meg, sier Petter Stordalen og ler.

Han bedyrer også at boksuksessen ikke betyr flere litterærere prosjekter fra hans side.

- Nei, jeg har ingen planer om å gi ut flere bøker, sier Stordalen.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram