Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Eurovision

Svenskene slakter Rybak før semien i Eurovision

Aftonbladets Markus Larsson mener Norges låt er fryktelig.

FAVORITT - MEN IKKE I SVERIGE: Alexander Rybak er først ut når andre semifinale i Eurovision Song Contest går av stabelen torsdag kveld. Rybak er en av favorittene til å vinne låtkonkurransen, men er ikke noen favoritt hos svenske Eurovision-eksperter. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet
FAVORITT - MEN IKKE I SVERIGE: Alexander Rybak er først ut når andre semifinale i Eurovision Song Contest går av stabelen torsdag kveld. Rybak er en av favorittene til å vinne låtkonkurransen, men er ikke noen favoritt hos svenske Eurovision-eksperter. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet Vis mer

LISBOA (Dagbladet): Alexander Rybak har opparbeidet seg et favorittstempel i årets Eurovision Song Contest, og ligger på andreplass på oddsen - kun utkonkurrert av Kypros.

Men ikke alle er like store fans av 31-åringen og hans «That's how you write a song». Verken Markus Larsson i Aftonbladet eller Expressens Anders Nunstedt er nådige i sin dom over Norges Eurovision-bidrag.

Larsson karakteriserer «That's how you write a song» som «fryktelig» og «lattervekkende» i en kommentar på Aftonbladets sider torsdag, og slakter attpåtil Rybaks luftgitar-ferdigheter.

«Det låter som om en elevrådsleder fra mellomtrinnet prøver å skrive funk. Et Las Vegas-nummer for sandkassa.» smeller det fra den svenske Eurovision-eksperten.

Samtidig er Larsson raus nok til å påpeke at Rybak virkelig vet hvordan han skal eie scenen.

- MYE NERVER: Alexander Rybaks kvinnelige dansere, Lisa Børud og Lene Kokai Flage, tar deg med bak scenen, hvor de forbereder seg til den avgjørende semifinalen 10. mai. Video: Privat / Ingrid Cogorno Vis mer

«Håpløs»

Larssons anmelderkollega i Expressen, Anders Nunstedt, mener Rybak har «konkurransens mest tullete låt».

«Alexander Rybak spiller luftfiolin, luftgitar, luftpiano og lufttrommer, samtidig som en animasjon tegner opp instrumentene. Han er håpløs som rnb-dansende popstjerne, og hans klamme fiolinsolo (!) er bare slitsom.

Det finnes selvfølgelig flust av verre, mer cheesy og kalkunaktige bidrag i årets Eurovision. Men mer tullete? Neppe.» slår Nunstedt fast.

Begge er imidlertid sikre på at Rybak er sikret finaleplass lørdag.

- Folket og juryen avgjør

MGP-general Stig Karlsen tror at svenske anmeldere føler på frykten for at Norge ikke bare skal være bedre enn dem på ski, men nå også i Eurovision.

- Nå er det ikke anmelderne, men folket og juryen som avgjør hvorvidt Norges bidrag er godt nok for finale og en god plassering lørdag. Vi derimot håper på finalefest med gode plasseringer for alle de nordiske landene. Sverige inkludert. Vi liker Benjamin og «Dance you off», sier Karlsen til Dagbladet.

Alexander Rybak er først ut i torsdagens semifinale, som sendes på NRK1 fra klokka 21. Sveriges Eurovision-håp Benjamin Ingrosso opptrer som nummer 15.

EUROVISION: - Du må ha på litt glitter! Det mener Dagbladets kommentator Marie Simonsen er et must når du skal på fest. Se KK-redaktør gi tipsene som gir en fullverdig Eurovision-fest i Dagbladets Eurovision-studio. Video: Ørjan Ryland/Emilie Rydning/Marie Røssland Se hele sendingen her: Vis mer Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media