Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Svenskenes Grand Prix-håp truer med å bryte i kveld

Eric (20) raser mot den tyske Eurovision-produksjonen.

I ILDEN: I kveld er det svenske Eric Saades tur til å prøve seg i Eurovision, når den andre semifinalen går av stabelen. Han truer med å forlate scenen hvis teknikken svikter. Foto: AFP PHOTO / HENNING KAISER
I ILDEN: I kveld er det svenske Eric Saades tur til å prøve seg i Eurovision, når den andre semifinalen går av stabelen. Han truer med å forlate scenen hvis teknikken svikter. Foto: AFP PHOTO / HENNING KAISER Vis mer

(Dagbladet): Det svenske Grand Prix-håpet Eric Saade (20) er lei av problemene med den tyske Eurovision-produksjonen. Nå advarer han om at han kan komme til å forlate scenen under den andre semifinalen i Düsseldorf i kveld.

- Om det blir noe feil teknisk, kommer jeg til å bryte, sier han til den svenske avisa Aftonbladet.

- Filmet ikke dansen Etter generalprøven i går kveld rettet Saade sterk kritikk mot den tyske produksjonen.

- De filmet ikke dansen vår i det hele tatt, om jeg skal kunne vinne, må de vise hva vi faktisk gjør på scenen. Dette er den niende gangen vi har påpekt det. Jeg vet ikke hva produksjonen driver med, sier han.

- Det jeg har lyst til å si til produksjonen nå kan ikke trykkes i avisa, sier han videre.

Marerittstart Det svenske Grand Prix-håpet fikk en marerittstart i Eurovision da selve høydepunktet i sceneopptredenen hans sviktet fullstendig. I mellompartiet på finalebidraget bures Saade inn i et glassbur av danserne sine. Deretter skal han slå og sparke i alle sidene på buret, til glasset eksploderer og han kan komme seg ut.

Men da Saade slo til glassveggene under den første sceneprøven, skjedde absolutt ingenting.

I går eksploderte glassburet som det skulle, men det svenske teamet er fortsatt urolige i forkant av kveldens semifinale.

- Det er en uro som skyldes at produksjonen ikke lyktes de første gangene, sier sjef for den svenske delegasjonen, Christer Björkman, som også er misfornøyd med den tyske produksjonen.

Tekniske problemer Under tirsdagens semfinale, da norske Stella Mwangi røk ut, slet produksjonen med tekniske problemer. Blant annet skal det ha vært store lydproblemer på spansk tv da Stella framførte «Haba haba».

Ifølge Aftonbladet fortsatte de tekniske problemene i går.

Björkman anbefaler nå Saade å bryte opptredenen hvis det skjer noen feil.

- Det er mitt råd til ham. Hvis glasset for eksempel ikke sprenges, da kommer han jo ikke ut av buret. Da er det jo produksjonen som har gjort feil, sier Björkman.

Uforutsigbart Og Grand Prix-håpet selv er ikke redd for å forlate scenen foran 20 millioner tv-seere.

- Ifølge reglene kan vi bryte hvis produksjonen gjør noen feil, fordi det da ikke er rettferdig for artisten, sier Saade, som var svært overrasket over at det norske Grand Prix-håpet ikke gikk videre til finalen tirsdag.

Han frykter at det kan gå den samme veien for ham selv også.

- Norge var storfavoritter, men likevel gikk de ikke videre. Det viser hvor uforutsigbart dette er. Hva som helst kan hende, men man aner ingenting, sier han til Expressen.

INNESTENGT: Veggene i Eric Saades glassbur knuste ikke som planlagt under artistens første gjennomkjøring på Eurovision-scenen. Dermed ble han fange i sitt eget glassbur. Foto: REUTERS/Ina Fassbender
INNESTENGT: Veggene i Eric Saades glassbur knuste ikke som planlagt under artistens første gjennomkjøring på Eurovision-scenen. Dermed ble han fange i sitt eget glassbur. Foto: REUTERS/Ina Fassbender Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media