Svenskenes nye sex-symbol

Regina Lund (31) fra TV-serien «Ivar Kreuger» er i ferd med å bli Sveriges nye, vampete sex-symbol.


AKTUELL: I kveld sendes siste episode av «Ivar Kreuger» der Regina Lund spiller en av rollene.

Også i privatlivet har hun vært elskerinnen til en gift mann.

- Jeg er en veldig følsom og seksuell person, jeg liker menneskekroppen og har ingen problemer med sex-scener. Det er bare morsomt, sier Regina Lund, som figurerer naken i flere scener, og for alvor har slått gjennom i rollen som finansfyrsten Ivar Kreugers finske elskerinne. Siste episode av «Ivar Kreuger» vises i kveld.

Var elskerinne

I likhet med rollefiguren Tuula er Regina opprinnelig finsk. Dessuten har hun vært hemmelig elskerinne med en gift mann. Men i motsetning til Tuula visste ikke Regina Lund at hennes elskede var gift.

- Mange har vel vært ute for en mann som forteller at han er skilt. Så, plutselig og uten at man vet det, har man en annen kvinne som går rundt og hater en. Menn gir ofte et feil bilde av virkeligheten, og det er synd at begge kvinnene i slike trekantforhold må lide fordi mannen er feig, sier hun i et åpenhjertig intervju med svenske Expressen.

Spiller på sex

Der forteller det nye sex-symbolet åpenhjertig om seg selv, og ikke minst om farene ved å spille så åpenlyst på sex.

- Det betyr kanskje at jeg ikke får prøvespille til visse typer roller, men man behøver ikke nødvendigvis å se seriøs ut for å være seriøs. Man må kunne springe naken over torget og likevel møtes med respekt, sier Regina Lund.

Og det har hun gjort før. Svenske aviser har vært fulle av historier og rykter om hennes stadig nye menn og elleville uteliv.
- Min virkelighet har aldri vært noe svensson-liv, og jeg har aldri brydd meg om å forklare meg for mine omgivelser. Jeg lever kanskje ikke helt etter konvensjonene, men synes selv at jeg er normal etter mine egen regler, sier hun og forteller om lange perioder med hard jobbing, sjabby klær og lite leven. Men når slitet er over, slår Regina Lund ut i full blomst. Og det er ingen beskjeden blomsterkvast som springer ut.

- Da virker jeg kanskje litt vel saftig på folk flest. Men det kan man jo ikke bry seg om. Herregud, det er mitt liv. Vi lever jo for fanden ikke i noe diktatur, og det må man vite å nyte!

Guttejente

Og med denne innstillingen er ikke Regina bare et sex-symbol. Hun er også i ferd med å bli et forbilde for mange unge jenter. Ikke minst etter rollene som den frekke Mona i «Rederiet» og lesbiske Ulrika i tv-serien «Aspirantene».

Selv vokste hun opp med storebrødre, og som lita jente skiftet hun ut badedrakten med badebukse og sto oppreist når hun tisset. Ifølge Expressen tok det lang tid før hun ble bekvem som kvinne i sin egen kropp.

- Ettersom jeg var seint utviklet, strebet jeg lenge etter å bli en moden kvinne. Derfor ble jeg det kanskje også litt vel tidlig, sier sex-symbolet, og innrømmer at folk fikk feil signaler fra henne en periode.

- Akkurat når vi kvinner har lært oss å si ja til vår egen seksualitet, må vi lære oss å si nei. Mange unge jenter tror visst at de må stille opp på analsex og alt mulig, men de må lære å kjenne sin egen kropp uten at andre stiller krav til dem, sier hun i dag.

Vilt liv

Svenskene har ikke klart å finne ut hvorfor, men Regina Lund vokste opp hos farmor og farfar. Hun har fire søsken, men er det eneste barnet hennes foreldre har sammen. Når hun debuterer på lerretet i spillefilmen «Sjön» til våren, har hun hatt et langt lerret å bleke. Blant annet har hun rukket å prøve seg som pop-artist. Og som alle andre svenske pop-tjejer har hun opptrått i NRK 1s «Wiese».

- Jeg må gjøre mye forskjellig. Ellers ville jeg vært en uutholdelig skuespiller, sier Regina, som akkurat har kommet hjem fra USA, der hun har vært og jobbet med sitt album nr. to.

Den første het selvsagt «Unique».