- Svensker er rare

Den rasismeanklagede «Pondus»-tegneren Frode Øverli får full støtte fra Harald Eia.

KONTROVERSIELL KANNIBALKOMIKK: Timbuktu er krenket over en «Rutetid»-stripe signert Frode Øverli som sto på trykk i den svenske gratisavisa Metro på tirsdag og anklager den for å være rasistisk. Øverli er knust av beskyldingene, men får støtte av Harald Eia. Foto: Dagbladet/Frode Øverli
KONTROVERSIELL KANNIBALKOMIKK: Timbuktu er krenket over en «Rutetid»-stripe signert Frode Øverli som sto på trykk i den svenske gratisavisa Metro på tirsdag og anklager den for å være rasistisk. Øverli er knust av beskyldingene, men får støtte av Harald Eia. Foto: Dagbladet/Frode Øverli Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - En sånn type vitsetegninger med arketyper må være lov. Det er ikke noe ondsinnet mot noen svake grupper, sier komiker Harald Eia til Dagbladet.

I går skrev Dagbladet at den kjente svenske artisten Timbuktu raser mot «Pondus»-tegner Frode Øverlis «Rutetid»-serie.

En stripe som ble trykket i den svenske gratisavisa Metro blir av Timbuktu karakterisert som  «rasistisk», «ufølsom» og «nedverdigende».

Eia gir derimot Øverli sin fulle støtte.

- Dette er et tulleunivers som er ganske harmløst. Svenskene er litt rare. De er mer ordentlige, sensitive og politisk korrekte, mener Eia.

Legger seg flate Timbuktu, som egentlig heter Jason Diakité, publiserte i går et brev han har skrevet til avisa Metros sjefredaktør (se undersak). Han ønsker ikke å kommentere saken ytterligere overfor Dagbladet.

Metro legger seg nå flate, og sier unnskyld for at de trykket stripa.

- Frode Øverli er en av Skandinavias beste og mest kjente serietegnere. I «Rutetid» gjør han satire med ulike karakterer, være seg om direktører, rødhårete, gothrockere eller synthere. Denne gangen gjorde han satire om kannibaler. Vi tenkte at det var greit, men altfor mange lesere har oppfattet dette som rasistisk, og det ber vi uforbeholdent om unnskyldning for, sier Metros sjefredaktør Per Gunne til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer