Svensker i høyt tempo

Vår gamle venn, den obsternasige politimann, opptrer her treffsikkert i Jakob Eklunds skikkelse.

Væpnet til tennene med moderne sikkerhetsteknologi og pistoler styrter han rundt på den svenske landsbygda i tett og god regi av Anders Nilsson, som serverer en vellaget thriller med aktuelt tilsnitt.

Hans utgangspunkt ligger i Øst-Europa, hvor forretningsmannen Sven Persson (Samuel Fröler) presses av mafia og kommer i skade for å leie inn beskyttelse i form av en østtysker med lang erfaring i brutalitet fra forhenværende Stasi. Når Persson nekter å betale ham, er familien slett ikke trygg, heller ikke hjemme i Sverige. Johan Falk (Eklund) blir redningen. Politimannen har lagt seg ut med sjefene og går inn i et privat sikkerhetsselskap for å hjelpe sin gamle venn.

«Livvaktene» boltrer seg i en rekke velkjente thrillerelementer i alt fra figurtegninger til spenningssituasjoner. Falk er like egenrådig som en hvilken som helst tv-detektiv fra USA, Stasi-figuren lukter ondskap lang vei, i en mye brukt sluttsekvens kan et gissel risikere å gå i lufta.

Men det fungerer, fordi Nilsson uten utenomsnakk holder seg til hensikten: å levere passe glatt spenningsunderholdning i oppdrevet tempo, framført av gode skuespillere.

Og med en del blodsutgytelse. En pistol er og blir en pistol.

PÅ SKUDDHOLD: Johan Falk (Jakob Eklund) prøver å redde en venn i «Livvaktene», og det skjer på dramatisk vis og med stor bevæpning.