Svensker setter musikk til livet

Göteborg-bandet The Soundtrack Of Our Lives har siden debuten i 1996 oppnådd kultstatus.

The Soundtrack Of Our Lives oppsto i ruinene av et annet kjent undergrunnsband kalt Union Carbide Productions. Da dette bandet ble oppløst i 1994, gikk Torbjörn «Ebbot» Lundberg, Björn Olsson og Ian Person sammen om å danne Soundtrack. Etter en stund hoppet Olsson av, mens Mattias Bärjed, Åke Karl Kalle Gustafsson, Martin Hederos og Fredrik Sandsten hoppet på.

Debutalbumet Welcome to the Infant Freebase fikk strålende kritikker. Soundtrack ble sammenliknet med blant andre Pink Floyd, Rolling Stones, The Stooges, REM, Iggy Pop, Nirvana, The Byrds og The Beatles. Man kan trygt si at dette er rock med dype røtter i musikkhistorien. Bandet skriver underfundige tekster og melodier med kvalitet, som de passer på å framføre i ekte rock´n´roll stil. Med et snev av inspirasjon fra den psykedeliske scenen på 70-tallet.

Oppfølgeren Extended Revelation ble ikke like godt mottatt som forgjengeren, men med tredjealbumet Behind The Music flesket de til igjen. «Behind the Music er lydsporet til gråt, elskov, eksistensielle samtaler og utagerende festing. Så vakker og så mangefasettert er Soundtrack Of Our Lives psykedeliske poptrip anno 2001» skreiv Dagbladets anmelder.

Det er verdt å ta seg en tur når frontfigur og vokalist Ebbot Lundberg tar på seg kjortelen og backes opp av et hissig Soundtrack. Og det blir ikke verre når norske Euroboys entrer scenen med Knut Schreiner i spissen.

De andre byene som får besøk av The Soundtrack Of Our Lives er:

Onsdag 18. april - Stavanger, Folken

Torsdag 19. april - Bergen, Kvarteret

Fredag 20. april - Sogndal, Meieriet

Lørdag 21. april - Trondheim, Studentersamfundet