Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Sverdkamp i egen stue

Vi har spilt Wii-spillet «Red Steel».

LOS ANGELES (Dagbladet.no): Da verdens største spillmesse åpnet dørene i går, var det førstemann til mølla for å prøve Nintendos nye spillkonsoll Wii med egne hender.

Etter å ha prøvd litt forskjellige spill inne på Nintendo-området, tok vi turen til Ubisoft for å teste ut et av Wii-spillene deres.

Ikke fornøyd fra start

«Red Steel» er et førstepersons skytespill som lar deg sikte med kontrolleren når du skal skyte i spillet. Du kan også svinge sverd i spillet, også ved å simulere sverdbevegelser med kontrolleren.

- Da vi først fikk prøve Revolution-kontrolleren var det første vi tenkte «hva i huleste er dette», forteller regissør Nicolas Eypert i Ubisoft, og legger ikke skjul på at de ikke var umiddelbart imponerte.

- Vi måtte gå gjennom 12 forskjellige styringmåter før vi endelig kom frem til den vi viser frem her på E3. Etter at Nintendo nå har ferdigutviklet kontrolleren sin, er vi utrolig fornøyde med det den kan gjøre, sier Eypert.

Rask tilvenning

Det første som møter oss i demonstrasjonsrommet er en Wii-konsoll midt i rommet. Den karakteristiske blå stripen lyser opp, og det er fortsatt forbløffende å se hvor liten konsollen er.

SVERDKAMP: I «Red Steel» kan du kjempe med sverd ved å etterligne sverdbevegelser med Wii-kontrolleren. Foto: Ubisoft
SVERDKAMP: I «Red Steel» kan du kjempe med sverd ved å etterligne sverdbevegelser med Wii-kontrolleren. Foto: Ubisoft Vis mer

- Game first, or questions, spør Eypert. Jeg velger spilling.

Den første tiden går med til å lære styringen i spillet. Ifølge de som sitter i rommet klarer 90 prosent av alle som spiller spillet å venne seg til kontrollene innen noen få minutter, og jommen har de rett.

Forlengelse av hånden

Det tar ikke lange tiden før figuren i spillet spretter over skrivepulter, skyter flasker fra hyller - det går varmt for seg i testområdet.

Kontrolleren fungerer som en forlengelse av hånden. Alle bevegelsene blir gjort om til bevegelser i spillet, og gir en uhørt finkontroll over spillet.

Selv «nunchuck»-delen av kontrolleren, den du holder i venstrehånden og styrer hvor du vil gå, brukes som bevegelses-sensor. Du simpelthen flikker litt med hånden for å åpne dører eller slå bord overende.

God kontroll

Oppsettet fungerer overraskende bra, faktisk så bra at selv mus og tastatur-kombinasjonen virker utdatert i forhold. Det eneste man kan utsette på kontrollsystemet er at det går treigt å snu seg helt rundt, for å ta folk som kommer bak deg.

Grafikken i spillet kan heller ikke sies å være imponerende, noe som virker som en gjenganger på Wii-spillene som er vist frem på E3.

Etterhvert møter du noen japanske kamptrenere som utfordrer deg til kamp med sverd. Det er her spillet virkelig blir interresant. Kontrolleren blir med ett et sverd, og kontrolleren blir viftet rundt i rommet, samtidig som motstenderens angrep blir blokket.

Mye ekstrainnhold

Slik fortsetter demoen av spillet, helt til gjengsjefen er beseiret. Om du sparer livet til de du møter gjennom spillet, vil de slutte seg til deg og bli med videre for å kjempe mot den største badguyen i Yakuzamiljøet i Japan.

Det ferdige spillet kan man blåse gjennom på rundt ti timer - men det inneholder så mange ekstrating og områder, samt oppgradering eller kjøp av våpen, at spilletiden lett kan dobles.

Spillet vil inneholde et rollespill-aktig kampsystem der man blir flinkere til å svinge med sverdet, eller flinkere til å skyte jo mer man gjør det.

Spillet vil være til salgs samtidig som Wii kommer på markedet.

FORNØYD: Spillregissør Nicolas Eypert i Ubisoft.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling