Debatt: Klima

Sverdrup sikrer Norges framtid

Min tilslutning til utbygging av Johan Sverdrup-feltet er et uttrykk for at jeg ønsker å sikre ungdom en verdig framtid der skole, høyere utdanning og sykehus fortsatt er gratis.

Stans i norsk oljeproduksjon vil bare sørge for at mer miljøfiendtlige produsenter vil overta vår produksjon, og at de globale utslippene øker, skriver innsenderen, som forsvarer utbyggingen av Johan Sverdrup-feltet. Bilde fra arbeid på feltet. Foto: Nerijus Adomaitis / REUTERS/ NTB Scanpix
Stans i norsk oljeproduksjon vil bare sørge for at mer miljøfiendtlige produsenter vil overta vår produksjon, og at de globale utslippene øker, skriver innsenderen, som forsvarer utbyggingen av Johan Sverdrup-feltet. Bilde fra arbeid på feltet. Foto: Nerijus Adomaitis / REUTERS/ NTB ScanpixVis mer
Meninger

6. mai fremmet MDG-politiker Hulda Holtvedt feilaktige påstander om både Johan Sverdrup-feltet og meg, som ikke bør få stå uimotsagt.

Holtvedt hevder at jeg ved å gi tilslutning til utbygging av Johan Sverdrup-feltet, «er med på å sikre at det blir vanskeligere å stanse den globale oppvarmingen». Dette medfører uriktighet. Utslippene på norsk sokkel tilsvarer bare 50 prosent av det globale gjennomsnittet. Stans i norsk oljeproduksjon vil bare sørge for at mer miljøfiendtlige produsenter vil overta vår produksjon, og at de globale utslippene øker.

Da lederen for FNs klimapanel besøkte Norge i desember, var nettopp dette et sentralt poeng. Til NRK uttalte han at «det er mulig å drive norsk olje- og gassvirksomhet, og samtidig ta hensyn til klimaet». Miljøbevegelsen er ofte flinke til å vise til klimapanelets beretninger over en lav sko. Da er det viktig at de plukker opp hele bildet, slik at vi får en mer nyansert klima- og miljødebatt.

Samtidig fortjener MDG ros for å være ærlige. I motsetning til oljemotstanderne i Arbeiderpartiet, legger ikke partiet skjul på at de ønsker å ta jobben fra nesten 200.000 mennesker med et pennestrøk. Men MDG har ikke noen realistiske inndekningsforslag for hvordan de vil erstatte inntektene til velferdssamfunnet. Partiets politikk framstår derfor som urealistisk og polariserende.

Videre hevder Holtvedt at jeg «er med på å gi en eneste stor langfinger til ungdomsgenerasjonen». Min tilslutning til utbygging av Johan Sverdrup-feltet er heller et uttrykk for at jeg ønsker å sikre dagens ungdom en verdig framtid der skole, høyere utdanning og sykehus fortsatt er gratis.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.