SLENGER MED LEPPA: Eric Saade synes «Haba haba» er så lik «Waka waka» at Shakira burde få sunget den på nytt i stedet for Stella Mwangi. Foto: Jessica Gow/Scanpix Sweden/AP/Scanpix
SLENGER MED LEPPA: Eric Saade synes «Haba haba» er så lik «Waka waka» at Shakira burde få sunget den på nytt i stedet for Stella Mwangi. Foto: Jessica Gow/Scanpix Sweden/AP/ScanpixVis mer

Sverige beskylder Stella for å kopiere VM-sangen

- La heller Shakira gjøre den på nytt.

(Dagbladet): Ordkrigen mellom Norge og Sverige ser ut til å være i gang før Eurovision.

Norges Eurovision-håp Stella Mwangi (24) har allerede innstallert seg i finalebyen Düsseldorf, og gjennomført de første sceneprøvene sine.

• Se Stella Mwangi lære tyskerne «Haba haba»-dansen her.

Mwangi skal opptre i den første semifinalen 10. mai, noe som betyr at svenskene ikke kan stemme på oss. Deres bidrag «Popular» skal nemlig ikke i ilden før torsdag 12. mai.

- Ny «Waka waka» Og kanskje er det like greit at vi ikke gjør oss altfor avhengige av 12 poeng fra naboene i øst. Artist Eric Saade (20) ser nemlig ikke ut til å være noen stor «Haba haba»-fan, og prøver tilsynelatende å starte en ordkrig mellom Norge og Sverige.

- Det høres ut som «Waka waka», sier kjekkasen i et intervju med den svenske radiokanalen The Voice, etter å ha hørt et klipp av «Haba haba».

«Waka waka (This Time For Africa)» var den offisielle VM-låta under VM i fotball i Sør-Afrika i fjor sommer, og ble en monsterhit verden over.

Nå mener altså Saade at «Haba haba» er en ny versjon av Shakiras hitlåt.

- Er det gutter? I programmet går han igjennom noen av konkurrentene i årets Eurovision, uten at de ser ut til å imponere 20-åringen nevneverdig.

Når Irlands bidrag «Lipstick» av duoen Jedward framføres, gjesper Saade demonstrativt, og legger ikke skjul på at låta ikke er helt hans smak.

MØTT AV TV: Stella Mwangi ble møtt av et tysk tv-team da hun ankom Düsseldorf lørdag. Dagbladet var med på turen. Foto: Håkon Eikesdal
MØTT AV TV: Stella Mwangi ble møtt av et tysk tv-team da hun ankom Düsseldorf lørdag. Dagbladet var med på turen. Foto: Håkon Eikesdal Vis mer

- Men har du sett gutta? spør programleder Josefin Crafoord.

- Nei, eh, hva da, er det gutter? spør en småsjokkert Saade tilbake.

- La Shakira gjøre det Når han så får høre «Haba haba», begynner Saade først å gynge forsiktig fram og tilbake. Så begynner han å mime «Waka waka» i stedet for «Haba haba».

- Det kan absolutt funke i Eurovision, men jeg forstår egentlig ikke hvorfor, sier svenskenes Eurovision-håp.

- Men litt «African touch» er vel herlig? spør programlederen.

HAR INSPIRERT SAADE?: Schlagergruppa Boney M. Foto: Stella Pictures
HAR INSPIRERT SAADE?: Schlagergruppa Boney M. Foto: Stella Pictures Vis mer

- Absolutt. Men det høres ut som om man har forsøkt å gjøre «Waka waka» om igjen. La heller Shakira gjøre det igjen da, liksom, sier Saade skråsikkert.

- Må oppføre seg Per Sundnes i den norske Eurovision-delegasjonen sier utsagnene bringer tankene tilbake til Ski-VM.

Den gang var forholdet mellom Norge og Sverige preget av en intens ordkrig, og Petter Northug hisset som kjent på seg svenskene med sitt stunt før han passerte målstreken på herrestafetten.

- Man kan lure på om Eric Saade ikke vil ha 12 poeng fra Norge, sier Sundnes, som er på plass i Tyskland med Mwangi.

Han påpeker Eurovision er en feellgood-konkurranse.

NYTT ANTREKK: Stella Mwangi og danserne Sisi og Samantha har byttet farger før Eurovision-semifinalen. Ifølge Eric Saade burde heller Shakira framført Norges bidrag. Foto: JOERG CARSTENSEN/AFP/Scanpix
NYTT ANTREKK: Stella Mwangi og danserne Sisi og Samantha har byttet farger før Eurovision-semifinalen. Ifølge Eric Saade burde heller Shakira framført Norges bidrag. Foto: JOERG CARSTENSEN/AFP/Scanpix Vis mer

- Man må oppføre seg her, sier Sundnes.

- Minner om Boney M. Beskyldningene om at Stella Mwangis låt minner om «Waka waka» tar han med knusende ro, og sender i stedet ballen tilbake over grensa til Sverige.

- Det er større sjanse for at låta hans minner om Boney Ms «Nightflight to Venus». Trommene i starten er helt identiske. Kanskje han tenkte det var et smart valg siden vi konkurrerer i Tyskland, sier en lattermild Sundnes.

Den norske leiren er likevel storsinnet, og Sundnes sier de åpner for at utsagnene kan være klippet til så de framstår som litt tatt ut av sammenhengen.

- Det er tradisjoner for tette bånd mellom den norske og svenske delagasjonen. Vi elsker Eric Saade, og skal omfavne ham, sier han.

SYNGER «WAKA WAKA»: Popstjernen Shakira. Foto: Arnulfo Franco/AP/Scanpix
SYNGER «WAKA WAKA»: Popstjernen Shakira. Foto: Arnulfo Franco/AP/Scanpix Vis mer

Eric Saades bidrag «Popular» kan du se her.