Sverige er vinner av Eurovision 2015

Norge ble tidlig hektet av poengkampen.

VINNER:  Måns Zelmerlöw og Sverige innfridde og vant Eurovision 2015 med låta «Heroes» i Wien. Foto: Jessica Gow/NTB/Scanpix
VINNER: Måns Zelmerlöw og Sverige innfridde og vant Eurovision 2015 med låta «Heroes» i Wien. Foto: Jessica Gow/NTB/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

WIEN/OSLO (Dagbladet): - Vi er alle helter, sier Måns Zelmerlöw, mens han holder trofeet høyt over hodet.

Stemmene er talt opp, og resultatet er klart: storfavoritten Sverige innfridde med låta «Heroes» og er vinner av Eurovision Song Contest 2015.

Det er sjette gang Sverige drar i land seieren i den internasjonale sangkonkurransen, bare tre år etter at Looreen vant i Aserbajdsjan.

Halvveis i stemmegivningen var det klart at kampen om seiren ville stå mellom russiske Polina Gagarina og svenske Måns Zelmerlöw.

Men etter en litt ujevn poenggiving første halvdel, ble det tydelig at seieren ville gå til söta bror.

Skråsikker på seier Norge nådde aldri opp i kampen om de store poengsummene. Til slutt endte Mørland & Debrah Scarlett med låta «A Monster Like Me», opp på en åttende plass. Det er samme plass som Carl Espen Thorbjørnsen havnet på i fjor.

- Vi er kjempefornøyde. Topp ti var målet, så dette er bare fantastisk, sier Debrah Scarlett og Kjetil Mørland til Dagbladet etter finalen.

- Vi er ikke skuffa og ønsker bare å gratulerer Sverige og Måns, sier Scarlett.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.