Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Sverige gjør comeback

Joakim Larsson, Ace of Base og Herreys driver med final countdown. Les hvilke band våre lesere ikke vil se i et comeback, og fortell om din anti-helt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Svenskene har ikke lenger full dominans på den nordiske musikkfronten. Det er ikke bare broderfolket som får fram kommersielt vellykkede artister for tiden. Norske artister tar innpå med populære folk som Röyksopp, Katthult og Kings of Convenience.

Resirkulerer 80-tallet

Og det er kanskje grunnen til at svenskene stadig resirkulerer 80-tallsheltene sine?

Den siste tida har i alle fall flere av dem vi nesten hadde fortrengt varslet om comeback. Blant andre Herreys, Larsson og Ace of Base.

- Sov i ro

Vi har spurt våre lesere hvilke artister som godt kan holde seg i ro. Blant favorittene er Rick Astley.

- Tror jeg har mange med meg når jeg sier at smør-gutten med sin støpte røde sveis og urstygge solbriller er en av dem vi helst ikke vil høre igjen, skriver Veronika.

- Jeg måtte klype meg i armen da anti-heltene kom tilbake med fersk brunkrem, varm-fønet hår, og den nådeløse platetittelen «Back for good» for et par-tre år siden. Bare «Nattsvermeren» har skremt meg mer, skriver R&R Police om Modern Talking.

Johnny Logan, Sabrina, Samantha og Nena er heller ikke så populære. Les hele debatten.

Tempest tar tempen

Permanenten er vasket ut og Ball-genseren er vekk. Joakim Larson ligner likevel ganske mye på 80-talls-versjonen av seg selv. Du kjenner ham selvfølgelig mye bedre under artistnavnet Joey Tempest.

Tempest var forgrunnsfiguren i det svenske bandet Europe, Sveriges største rockband på den tiden buksebeina rakk rett nedenfor kneet. Puddelrockerne solgte minst 11 millioner album og bandet toppet alle verdens hitlister med låta «The Final Countdown» som kom i 1986.

I 1992 ble bandet oppløst. Joey har sluppet to soloalbum i ettertid uten hell. Med Europe hadde han et intermezzo i anledning millenniumet. Men nå er det alvor.

Teen-produsenter

Tempest har fått med seg Jörgen Elofsson og Peter Kvint med teenpop-erfaring fra jobber med Westlife, Britney Spears, Boyzone og Heather Nova.

Joey bor for tiden sør for Dublin, med naboeene Bono, Lisa Stansfield og Ron Wood. I det siste har han vært mye ute på byen i Stockholm, skriver Expressen. Grunnen er innspillingen av plata.

Lanseres internasjonalt

- Det lyder litt annerledes denne gangen. Hans tidligere solomateriale har vært ganske singer/songwriter-orientert, men dette er mer pop, avslører Peter Kvint.

Plata kommer neste år en gang. Tempest samarbeider med en rekke produsenter og låtskrivere. En av de aktuelle skal også være Max Martin, som produserte Bon Jovis hitsingel og Europe-konkurrent «It's my life». Martin har også flere langfingre med i spillet på Britneys plater.

Det nye albumet skal lanseres internasjonalt. Tempest har kontrakt med Universal.

- Han anses fortsatt for å være en av deres store artister, sier manager Petri Lundin.

Er du interessert kan du kanskje snart følge med på Joey Tempest nettside. Foreløpig er den under bearbeiding. Du kan lese mer på hans uoffisielle hjemmeside Joey Tempest.com. Her kan du blant annet høre remixen av «The Final Countdown» som ble utgitt i 1999, i danceversjon..

Hvilke fordums artister vil du helst ikke se igjen? Delta i debatten!

<B>UMODERNE SNAKK:</B> En av våre lesere skriver inn og forteller om Modern Talkings comeback. Ingenting bortsett fra «Nattsvermeren» har skremt ham mer.
<B>ACE OF BASE:</B> - Lucky love belongs in teenage heaven, sang de en gang. Nå er de i hvert fall ikke teenagere lenger, men comeback gjør de.
<B>RICK ASTLEY:</B> Sov i ro, mener våre lesere. Ryktene er faretruende, kanskje skal briten komme tilbake.
<B>JOEY TEMPEST:</B> Gjør comeback. Hva syns du om det?
<B>SAMANTHA FOX:</B> Stor på danskebåten de siste åra. Våre lesere ønsker ikke noe comeback med «sex-bomben» fra 80-tallet.
Hele Norges coronakart