Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Sverige innfører aldersgrense på sosiale medier

Mellom 13 og 16 år.

FÅR ALDERSGRENSE: Snapchat er blant mediene som får en aldersgrense i Sverige i løpet av to år. Foto: Instagram
FÅR ALDERSGRENSE: Snapchat er blant mediene som får en aldersgrense i Sverige i løpet av to år. Foto: Instagram Vis mer

(Dagbladet): Sverige kommer til å innføre aldersgrense på sosiale medier innen kort tid. Det bekrefter konsumentminister Per Bolund (MP) overfor SVT.

Bolund sier aldersgrenser på medier som Facebook, Instagram og Snapchat rett og slett følger med på lasset når Sverige etterhvert innfører EUs nye datalagringsdirektiv.

- Ja, den ordningen som man har satt på EU-nivå sier at det skal være en 16-års aldersgrense, med mulighet for å gå ned til 13 år. Det er en bindende ordning, så et eller annet sted i svenske lovverket kommer aldersgrensen til å havne, bekrefter statsråden.

Datalagringsdirektivet skal innføres i Sverige innen to år. Innen den tid må de svenske myndighetene bestemme seg hvor den nye lovsatte aldersgrensa for bruk av sosiale medier havner mellom 13 og 16 år. 

Barn som er under lavalder for bruk av sosiale medier vil måtte ha samtykke fra omsorgsperson for å kunne ta i bruk de populære mediene, hevder Expressen.

Konsumentminister Per Bolund varsler samtidig med nyheten om aldersgrenser at svenskene vil se på måter å begrense markedsføring mot barn i kanaler som YouTube. Han ønsker også å begrense pornografiske uttrykk på YouTube som kan nå barn, og bryte med opphavsretten.

- Om vi merker tydelig at det behøves en justering av lovgivningen, så er vi beredt til å gå videre med det, bekrefter han til den svenske statskanalen.