Sverige legger DAB-radioen død for denne gang

Norge blir det første landet i verden som slukker FM-nettet.

KOMMER IKKE TIL SVERIGE MED DET FØRSTE: Svenskene har denne uka besluttet å droppe DAB-prosjektet, og vil vente å se hva som skjer i Norge. Foto: NTB Scanpix
KOMMER IKKE TIL SVERIGE MED DET FØRSTE: Svenskene har denne uka besluttet å droppe DAB-prosjektet, og vil vente å se hva som skjer i Norge. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I fjor sommer varslet svenskene at de har besluttet å droppe overgangen til DAB+-radio - inntil videre.

Vedtaket ble formelt behandlet av den svenske Riksdagen denne måneden, og svenskene står på vedtaket. De vil ikke gå videre med å avvikle FM og erstatte det med DAB+ før de har sett hvordan overgangen går i Norge.

Dermed er Norge fortsatt alene i verden om å slukke FM-nettet, som etter planen skal forsvinne i 2017. Teknisk Ukeblad skriver imidlertid at Sveits trolig følger etter.

Omstridt debatt Neste generasjon norsk radio bruker altså DAB-teknologi. Debatten om hvovidt det riktig å slukke FM-nettet har til tider vært omstridt.

IKT Norge har lenge vært skeptiske at Norge blir det første landet til å tvinge lytterne over til den nye digitale radioplattformen DAB i 2017. Og de har tidligere kalt hele DAB-prosjektet en flopp.

I fjor ble det også kjent at den norske omleggelsen til DAB kan være på kant med regelverket til EØS. Stortinget har imidlertid avklart slukkeprosessen, og har ingen planer om å utsette dette i påvente av politiske prosesser i andre land.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer