Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Sverige oppretter cyber-ambassade

Første land med virtuell representasjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det er ikke lenge siden vi kunne lese om at det franske nasjonalist-partiet Nasjonal Front skapte oppstyr i den virtuelle verdenen «Second Life».

Dette var ikke nødvendigvis god reklame for Frankrike som nasjon.

Informasjonsportal

Et noe mer positivt inntrykk av eget land skaper mest sannsynlig Sverige når de som første land oppretter diplomatiske forbindelser med verdenen i «Second Life».

- Vi planlegger å etablere en svensk ambassade i «Second Life», som først og fremst skal fungere som en informasjonsportal for Sverige, forteller Olle Wästberg ved det nasjonale opplysningskontoret Svenska Institutet til AFP.

Ambassaden blir altså ikke en ambassade i tradisjonell forstand - du kan ikke få utstedt pass eller visum der. Det de ansatte spillerne i bygningen derimot kan hjelpe til med, er opplysninger om hvordan du kan kan søke om slike ting i den virkelige verden.

- «Second Life» gjør det mulig for oss å informere folk om Sverige, og utvide muligheten for folk å få kontakt med Sverige på en lettvint og billig måte, sier Wästberg.

Kjøper øy?

OPPRETTER AMBASSADE: Svenskene bygger nå en ambassade i onlineverdenen «Second Life» for å spre informasjon om landet. Foto: SCANPIX
OPPRETTER AMBASSADE: Svenskene bygger nå en ambassade i onlineverdenen «Second Life» for å spre informasjon om landet. Foto: SCANPIX Vis mer

Det svenske utenriksdepartementet stiller seg bak nettsatsingen. På sikt planlegger også Svenska Institutet å gå til innkjøp av en egen øy i «Second Life», som kan fungere som base for svenske bedrifter og organisasjoner som vil etablere seg i nettverdenen.

Det har flere ganger den siste tiden vært reist tvil om hvor mange som aktivt bruker «Second Life», i forhold til hvor mange som bare er innom en kort periode. I tillegg kritiserer flere den store underfloraen av «usømmelig» oppførsel i spillet.

Ifølge «spillets» hjemmeside er det 3.036.164 innbyggere i «Second Life», 1.014.117 av disse har vært innlogget de siste 60 dagene. I skrivende stund er det 13.769 personer innlogget.

REPRESENTERER: Flere store firmaer er allerede på plass i «Second Life», her representert ved IBM.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!