Sverige utfordrer rekord-elg

Etter at Norge og Canada omsider kom til enighet om hvem som hadde verdens største elg, leker en ny utfordrer med tanken på å sette begge landene i skyggen av en enda større skulptur.

NORGE SVARER CANADA: Kanadierne ypper til verdens største elg-krig mot Norge. Nå sender ordfører Terje Hoffstad og varaordfører Linda Otnes Henriksen i Stor-Elvdal hilsen tilbake. Video: Øistein Monsen og CityofMooseJaw. Klipp: Madeleine Liereng Vis mer
Publisert

Det var i 2019 at Norge og Canada kom i klinsj over hvem som hadde den største elgskulpturen. Det skjedde etter at Stor-Elvdal kommune annonserte at de hadde reist verdens største elg-skulptur, og dermed avsatt den kanadiske byen Moose Jaw som rekordholder etter 31 lange år.

Nå har også Sverige meldt seg på i konkurransen, etter at kunstneren Mohannad Solaiman har varslet sin interesse i å skrive seg inn i rekordbøkene.

Kan bli 13 meter

Göteborg-baserte Soleiman, som opprinnelig kommer fra Syria, har nylig bygget en fem meter høy elg-skulptur i rustfritt stål som står parkert på et industriområde, hvor den er godt synlig fra E45, den lengste veien i Sverige.

Kunstneren bekrefter overfor Dagbladet at han har ambisjoner om å sette både Storelgen i Nord-Elvdal og kanadiske «Mac the Moose» i skyggen i framtida, med en skulptur som skal ruve hele 13 meter over bakken.

En skulptur av en slik størrelse vil imidlertid koste.

- Det handler om å finansiere det, forteller han.

Finansene kan det godt hende at er på plass om ikke altfor lenge. Solaiman har solgt flere kunstverk til Uddevalla kommune, og vil gjerne også selge elgskulpturen «for et par millioner», ifølge Dagens Nyheter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer