Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Sverige vant Melodi Grand Prix

JERUSALEM: (Dagbladet :på nettet)Sverige vant årets Melodi Grand Prix som gikk av stabelen i Israel med 163 poeng. Norske Stig van Eijk innfridde ikke, fordi han fikk tekniske problemer - igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norsk Grand Prix mareritt

Slik stemte juryene

Sverige stilte i år med artisten Charlotte Nilsson, som er bedre kjent i sitt hjemland som vokalist i et danseband. Låten heter Take Me To Your Heaven, og er en låt som tidligere Grand Prix-vinner Carola takket nei til for noen år siden.

- Dette var det beste som kunne skje, det betyr utrolig mye at folk stemte på låta vår. Jeg er så lykkelig!

Det var nærmest slåsskamp mellom journalister og fotografer for å få et glimt og noen ord av den ferske vinneren etter konkurransen i Jerusalem.

Charlotte Nilsson har ikke skrevet kontrakt med noen store internasjonale platekontrakter ennå. Rykter skal ha det til at både tyske BMG og Universal er ute etter signaturen hennes. Den blir vel neppe mindre verdt etter seieren i Israel?

Fjerde gang

Sverige, som kom på 10. plass i fjor, har vunnet Grand Prix fire ganger.

Første gang var for 25 år siden med ABAA og sangen Waterloo. Årets bidrag er ganske lik i stil, selv om det er en solist som synger.

Andre gang Sverige vant var i 1984 med sangen Digilo Digiley. Så vant Carola i 1991, med sangen Fanget Av En Stormvind.

Charlotte Nilsson har på kort tid rukket å bli stjerne i sitt eget hjemland. Hun starter som sanger i et danseband som 13-åring. Nå er hun 24 år gammel, har ligget 9 uker på toppen av svenske hitlister med sangen Take Me To Your Heaven. Singelen er allerede solgt i 60 000 eksemplarer.

Neste års finale i Melodi Grand Prix går av stabelen i Stockholm. Hvor i den svenske hovedstaden er ennå ikke bestemt, men kanskje blir det storstua Globen.

JUBEL I ØST:Sveriges deltager, Charlotte Nilsson, jublet hemningsløst da hun forsto at Sverige hadde vunnet for fjerde gang i historien.