PÅ NORSK LITTERATURFESTIVAL: Forfatter Fredrik Sjøberg mener den beste måten å lære seg å skrive på, er å «skrive kjærlighetsbrev til uoppnåelige kvinner». Foto: Anita Arntzen
PÅ NORSK LITTERATURFESTIVAL: Forfatter Fredrik Sjøberg mener den beste måten å lære seg å skrive på, er å «skrive kjærlighetsbrev til uoppnåelige kvinner». Foto: Anita ArntzenVis mer

Sveriges mest originale essayist, Fredrik Sjøberg, mener at man kan bedre psykisk helse ved å samle

- Slike aktiviteter krever en konsentrasjon som holder problemer på avstand, sier han. Selv har han en fluesamling med 202 forskjellige arter.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Den svenske forfatteren og naturforskeren Fredrik Sjøberg (59) er ikke spesielt opptatt av bøker om naturen. Det vil si bøker som handler om bare natur.

- Uten mennesker blir naturskildringer kjedelige. Vi blir dynget ned i disse BBC-greiene. Mennesket må være til stede. Det må handle om feilgrep, tap, nederlag. Selv om min største suksess heter «Fluefellen», betrakter jeg meg ikke som en flueforfatter. Jeg er en forfatter.

Sjøberg er opptatt av møtet mellom natur og kultur. Som han sier: «Skogar kräver kroger.» Historien om møtet mellom naturen og mennesker handler om figurer av det forskjelligste slag; forskere, historikere, samlere. Folk som går inn i virkeligheten med en trang til å systematisere.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn