Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Sveriges Television må kutte

Sveriges Television må gjennomføre store innsparinger, og må kutte hele 400 årsverk, opplyser ledelsen. En tredel av dem som må gå, er sjefer og folk som jobber med administrasjon

SVT er pålagt å kutte sine kostnader med en kvart milliard kroner i løpet av to år.

Det må derfor skjæres kraftig ned, men samtidig vil ledelsen sørge for at fjernsynsselskapet kan opprettholde programproduksjon over hele Sverige, het det på selskapets nettsider i dag.

- Vår nåværende organisasjon ble til da SVT var et monopolselskap, mens vi i dag står overfor rike og harde konkurrenter. Derfor samler vi nå all vår virksomhet i tre divisjoner med små ledergrupper, få sjefer og slanket administrasjon, sier direktør Eva Hamilton.

De tre divisjonene skal ta seg av nyheter og sport, allmennkringkasting og interaktiv virksomhet.

Eva Hamilton håper SVT kan opprettholde programtilbudet på omtrent samme nivå som i dag, med både undersøkende journalistikk og kostbare dramaoppsetninger.

Av dagens SVT-ansatte er 150 allerede over 65 år gamle og i praksis pensjonsklare. Eva Hamilton sier at rundt 250 andre vil få tilbudt sluttpakker, men at erfaringen tilsier at det nok også blir snakk om en god del rene oppsigelser.

(NTB)

<B>EVA HAMILTON:</B> SVTs direktør Eva Hamilton på tv-selskapets femtiårs-feiring.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media