Sverre Anker Ousdal nesten blind etter operasjon

Nå havner saken i retten.

SVERRE ANKER OUSDAL: Den kjente skuespilleren ble leverkreftsyk i 2008. Under operasjonen fikk synsnerva for lite oksygen, og Sverre Anker Ousdal ble sterkt synshemmet. Nå havner saken i Oslo tingrett. Her ser vi han sammen med regissør Stein Winge i bakgrunnen. Sammen avslutter de hans skuespillerkarriere med «Kong Lear» på Nationaltheatret til høsten. Foto: Anders Grønneberg
SVERRE ANKER OUSDAL: Den kjente skuespilleren ble leverkreftsyk i 2008. Under operasjonen fikk synsnerva for lite oksygen, og Sverre Anker Ousdal ble sterkt synshemmet. Nå havner saken i Oslo tingrett. Her ser vi han sammen med regissør Stein Winge i bakgrunnen. Sammen avslutter de hans skuespillerkarriere med «Kong Lear» på Nationaltheatret til høsten. Foto: Anders GrønnebergVis mer

Skuespiller Sverre Anker Ousdal (68) fikk sterkt redusert syn etter en kreftoperasjon i 2008.

Nå havner saken i Oslo tingrett.

Fikk kreft Saken er berammet, og det er satt av to dager, 22. og 23. oktober 2013.

Den kjente skuespilleren møter med sin advokat, Janne Larsen.

Motparten er Pasientskadenemda, ved advokat Bente Åshild Tautra.

1 av 250 000 I 2008 ble Sverre Anker Ousdal (68) rammet av leverkreft, som han nå er frisk fra. Den kjente skuespilleren er for tida aktiv på Nationaltheatret - til tross for at han er sterkt synshemmet.

Sverre Anker Ousdals synsnerve skal ha fått for lite oksygen under operasjonen - noe som skjer i ett av 250 000 tilfeller.

I dag kan han verken kjøre bil, lese eller se tv. Skuespilleren ønsker ikke å kommentere til mediene.

Pasientskadeerstatning - Vi er blitt enig om det. Kanskje det kommer en uttalelse etter rettssaken, sier advokat Janne Larsen.

Ousdal er åpenbart ikke fornøyd med pasientskadeerstatningen.

I vinter gjorde Sverre Anker Ousdal et intervju med avisa Agder i forbindelse med teaterstykket «Onkel Vanja», der han har en sentral rolle. Til avisa forteller han:

- Glad for det lille synet du har - Da ble jeg undersøkt sa legen at han så en skade på synsnerven, sier Ousdal til avisen, og fortsetter:

- Etter bare noen dager, da det var klart at jeg hadde fått tilbake noe av synet, sa nevrologen:

- Du skal være så glad for det lille synet du har. Du vil kunne gå på gaten, og du kan komme til å spille igjen.

Verken Pasientskadenemdas advokat Bente Åshild Tautra eller direktør Rose-Marie Christensen ønsker å uttale seg i saken.