Svett, hett og lettkledd

15 000 dansende og lettkledde mennesker, glitrende kostymer, smittende rytmer og strålende sommervær gjorde gatene i Oslo om til en sydende heksegryte i går. Sommer Paraden 2001 ble tidenes suksess.

- Årets beste fest! Få med det; dette er bare helt suverent, hoier en intenst dansende deltaker mens paraden beveger seg forbi Studenterlunden på vei mot Rådhusplassen. Tusenvis av mennesker står langs paraderuta og studerer alle de fantastiske kostymene og den utagerende dansinga.

For denne ene dagen i året kryper clubberne fram fra sine mørke kjellere for å spre sitt glade budskap til omverdenen. Dans og bli glad! lyder det visst, og at det fungerer er ekteparet Larsen fra Røyken et levende bevis på.

Ny rekord

- Vi er i Oslo for å se på Slottet, vi. Etterpå satt vi på Aker Brygge og spiste da vi hørte denne musikken. Dette er fryktelig artig, sier Tove Helene Larsen. Mannen Bjørn står ved siden av med mobiltelefonene ut i lufta mens hoftene vaier fra side til side i takt med de dunkende technorytmene.

- Jeg ringer hjem til sønnen på tjuefire. Han skulle nok gjerne vært her! tror faderen.

Det er femte gang Sommer Parade arrangeres i Oslo, og det ble tidenes fest. I 1996 deltok tre hundre mennesker, i går var 15000 møtt opp for å svinge seg i sommersola. Til og med politiet er fornøyd.

Mye alkohol

- Ingen problemer så langt bortsett fra mye drikking på offentlig sted, men det er vi nødt til å se gjennom fingrene med. Og det er ikke deltakerne i paraden, men de som står og ser på det gjelder, understreker politioverkonstabel Morten Renland. Politiet fant litt hasj, men bare én person var pågrepet i går kveld, og det for forulemping av offentlig tjenestemann.

- Det er en del påtente folk her, men ingen er arrestert for noe, sier Renland.

Heller ikke Røde Kors hadde mye å gjøre, til tross for at kombinasjonen varme og alkohol lett fører til problemer. Produksjonsansvarlig Joakim Wang passet på å spyle vann utover mengden med dansende på Rådhusplassen for å demme opp for uttørking: - Folk blir så revet med at de glemmer å drikke. Men så langt er dette en kjempesuksess, fastslår Wang.

<B>POP BLANT PUBLIKUM:</B> Turister som Dagbladet snakket med var overveldet over den sydlandske stemningen.
<B>LOVE IS IN THE AIR:</B> Dans, musikk, sol og kjærlighet var ingrediensene i årets Sommer Parade.
<B>BIG SISTER:</B> Natalie Strand fra «Big Brother» var en av attraksjonene på flåten til utestedet Milk Club.
<B>SOMMERHETT:</B> I går var det 25 grader i Oslo, og plagg etter plagg forsvant fra de dansende kroppene.
<B>VIKTIG MED VANN:</B> Arrangørene av paraden spylte jevnlige strømmer med vann utover folkemengden.