Svett slutt

Etter å ha turnert i tre uker «over there», lukter det mer av svette enn suksess for Kristopher Schaus hvitevareband Hurra Torpedo.

LOS ANGELES (Dagbladet): -  Det starta jo jævlig dårlig. Vi landa i New York og hadde jo litt forventninger til dette opplegget, også viste det seg at den første spillejobben var i bursdagen, et barneselskap, til en venn av han Ted som har ansvaret for turneen, forteller bassist Egil Hegerberg.

Vantro

Dagbladet møter det norske bandet i Los Angeles. Utenfor det smått legendariske konsertstedet Roxy på Sunset Boulevard drar Kristopher Schau ut den svette bakparten av joggebuksa, tørker seg i ræva med polaroidbildet av seg selv og gir det tilbake til 20 år gamle Reese Abbene.

-  Åh! Så ekkelt! Kunne du ikke bare signert det? Hvor skal jeg gjøre av det nå, sukker Abbene, før hun flirer og innrømmer at det var litt morsomt gjort.

Sånn sett har Reese mye til felles med den allmenne, amerikanske, konsertgjengerens oppfattelse av Hurra Torpedo.

-  Folk var som regel vantro den første delen av konserten, før vi vant de over på vår side og plutselig hadde fått nye fans, fastslår Kristopher Schau.

Bonnie Tyler-hit

Bandet landet i New York for å starte sin første USA-turné i slutten av oktober. Turneen ble booket etter en opptreden i New York i starten av oktober, hvor en imponert konsertgjenger med stort kontaktnett bestemte seg for å sette opp en turné fra østkysten til vestkysten av Amerika. Bakgrunnen for at de i det hele tatt endte opp i New York var et 10 år gammel opptak av en «Lille Lørdag»-opptreden med Bonnie Tyler-hiten «Total Eclipse of the Heart» som har tatt av på Internett og blitt lastet ned av titusenvis av fascinerte amerikanere.

Svett slutt

Men turneen ble altså ikke helt som planlagt.-  Det er vel ikke den mest profesjonelle turneen jeg har vært med på. De fleste jobbene har jeg en følelse av ble booket underveis, sier gitarist Aslag Guttormsgaard.

Etter barneselskapet i New York, bar det vestover i personbil. Med på ferden var også fire dokumentarfilmskapere fra nettsida www.thecrushingblow.tv som har lagt ut daglige videosnutter fra ferden.

-  Vi har jo skjønt at Kristopher er veldig kjent i Norge, så vi var litt spente på hvordan han taklet å være helt ukjent, sier assisterende produsent Kathryn O\'Kane.

Filmskaperne har planer om å få solgt en dokumentar av turneen til TV.

Underveis har gutta spilt for mellom 35 og 300 mennesker på sju forskjellige spillejobber.

Pistolskyting

Blant spillejobbene var, foruten barneselskapet, biffrestauranten Big Texan som er best kjent for sine biffspisingkonkurranser. I restauranten satt 50 tyske bussturister. Videre har de spilt foran en gigantisk fersken i Gaffney, Sør-Carolina, et sted best kjent for sin årlige ferskenfestival. Og de har fått jubel fra collegestudenter i Chapel Hill.

-  Vi har opplevd noen syke ting, vi har skutt med pistoler, flydd ballonger og overnattet i telt, forteller Schau etter endt turné.

Siste spillejobben, foran 250 mennesker på Roxy på Sunset Boulevard, var også den mest eksklusive. Konsertstedet har hatt mange kjente rockeband på scenen opp gjennom åra.

-  Vår absolutt beste spillejobb her borte, folk var jo skikkelig med. Men det var ikke like kult at vi var klemt inn mellom fem lokale band, sier Egil Hegerberg. -  Det blir neppe den samme fyren som setter opp den neste turneen her borte, fastslår Schau og setter kurs mot backstage-området. Joggedressen - som bærer tydelig lukt av å ha vært på tur i tre uker uten vaskevann - står for fall.

FESTET TIL FILMEN: Aslag Guttormsgaard gir alt på Roxy - før det hele er over. Turneen er festet til filmen og vil bli forsøkt solgt til TV.
500 MIL I BIL: En Ford Fusion brakte (f.v.) Kristopher Schau, Aslag Guttormsgaard og Egil Hegerberg fra østkysten til vestkysten av USA. Bilen skal loddes ut.
OPPLEVD MYE SYKT: Etter tre ukers turné og sju spillejobber avsluttet Kristopher Schau og Hurra Torpedo amerikaturneen på konsertstedet Roxy i Los Angeles. Schau oppsummerer: - Vi har opplevd noen syke ting.