Svette, scratch og vinyl

18 år gamle William Wiik Larsen, alias Nasty Cut, vant i natt den norske finalen i prestisjetunge DMC Technics DJ Championship.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Et norsk DJ-mesterskap har jeg ventet på lenge. Målet er å knuse de andre DJ-ene og høre motstandernes damers klagesang, flirer Magnus Høiberg (16) i mylderet av trailercapser og hettegensere.

Klimaanlegget streiker, og det er svimlende hett i det fuktige kjellerlokalet på Blå. Svette kropper har samlet seg foran podiet hvor kveldens første deltaker snurrer sin første vinyl rett over midnatt.

Bak miksepulten står dommerpanelet og betrakter hendene som i et forrykende tempo beveger seg over platespillerne.

Høiberg er den norske DJ-finalens yngste deltaker, men det er langt fra første gang han leverer scratch og juggles til fuktige dansegulv. Den iherdige sekstenåringen henger hver dag fem timer over platespillerne på gutterommet.

- Jeg har deltatt på fire DJ-battles i Sverige. DJ-konkurranser er viktige fordi de setter en høyere standard for platesnurringen, sier han.

DJ-ene forsvinner

- Platesnurring utgjør en viktig del av hiphop-kulturen. I flere år har interessen vært nede, og mange DJ-er har forsvunnet fra rapgruppene. Nå håper vi arrangementet bidrar til å snu trenden her til lands, sier dommer og medarrangør Endre Alsaker-Nøstdahl til NTB.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer