Svetter seg til seier

Haldor Lægreid (31) lader opp til Grand Prix-finalen med vegetarmat, joggeturer, badstu og hyggelige mennesker. I morgen er han klar for finalen.

- Klart jeg er klar, sier Haldor etter første generalprøve i Parken i København fredag. Men for Haldor og de andre artistene er dagen ikke over. Fredag kveld venter nok en generalprøve med publikum til stede. Hele 25.000 har billetter til generalprøven.

- Det gleder jeg meg veldig til. Det blir mer kick med publikum til stede, sier 31-åringen som er scenevant fra før, men aldri har hatt et så stort publikum.

- Jeg må forholde meg til kamera og jobbe med det. Det er nytt for meg og en stor utfordring, sier Haldor. Han er nokså fornøyd med innsatsen etter første gjennomkjøring.

- Jeg er veldig sjelden fornøyd. Det er kanskje et dårlig personlighetstrekk hvis man ikke bruker det på rett måte, mener Haldor.

Den første prøven i dag ble forsinket med en time, men det påvirker Haldor i liten grad.

- Sånt må man regne med, sier han.

For en Grand Prix-stjerne er det harde bud - tidlig opp og sent i seng.

- Lørdag står jeg opp i 7.30-tiden, så det kommer til å bli en lang dag, smiler Haldor.

Ros

Og hvis stemmen skulle holde er musiker og komponist Kristian Lindeman, kanskje best kjent som programleder for Norsktoppen i NRK P1, sikker på at Haldor og Norge kan gjøre det bra.

- Hvis Haldor synger så klokkerent som han pleier, og er perfekt på den høye tonen, kan han få en høy plassering, tror Lindeman.

Han mener den norske sangen er godt oppbygd.

- Haldors styrke er at han bare står der og synger bra. Det er ikke noe fiksfakserier, mener Lindeman, som synes både det engelske og det danske bidraget har sin sjarm.

- Men den svenske sangen er forferdelig. Skal de aldri gi seg med ABBA, lurer han.

Men Lindeman er skuffet over selve arenaen der finalen skal gå av stabelen.

- Lyden er helt katastrofalt dårlig, mener han.

(NTB)

SUNT: Haldor Lægreid satser på en sunn oppkjøring til morgendagens finale.