Svigerfar fra helvete

Tynn historie som reddes av Albert Brooks.

FILM: Nye versjoner av gamle suksesser overgår sjelden originalen. Her er det «The In-Laws» fra 1979 med Peter Falk og Alan Arkin i hovedrollene som er hentet fram og oppdatert. Michael Douglas er superagenten Steve Tobias, som har verden som lekegrind og slemme skurker i hælene døgnet rundt. Albert Brooks spiller Jerry Peyser, som er Tobias\' rake motsetning. Han er en forsiktig og rutineavhengig fotlege som planlegger datteren Melissas (Lindsay Sloane) bryllup med Tobias\' sønn Mark (Ryan Reynolds), for bare sånn blir det gjort riktig. Rollefigurene er karikerte, og Michael Douglas er filmens entydige sentrum, men det er Albert Brooks som redder filmen fra kalkundøden. Alltid iført sin tåpelige rumpetaske, som inneholder en hygienisk drikkekopp (i tilfelle han blir tørst), et par småkaker (i tilfelle blodsukkeret synker), og en personlig sikkerhetsalarm (i tilfelle noe fælt skulle skje) er hans nervøse og anspente framtoning verdt billettprisen alene.

Den syltynne historien overlever så vidt med Brooks\' hjelp, for verken Candice Bergen, som spiller Tobias\' ekskone, eller noen av de andre skuespillerne får noe som helst spillerom utover å løfte fram Michael Douglas.

Men i noen genuint morsomme scener er samspillet mellom den arrogante bedreviteren Douglas og stakkarslige Brooks uovertruffent.