Svigerfar-verstingen

LONDON: Robert De Niro er vordende svigerfar av den vanskelige sorten. Ingen fyr har noensinne vært god nok for gulljenta hans. Mannen bak «Austin Powers»-filmene, Jay Roach, har laget filmen «Slekten er verst», om det svært gjenkjennelige første møtet med kjærestens foreldre.

- Spesielt kvinner jeg har snakket med, mener at jeg i denne filmen gjør litt narr av en svært typisk situasjon. Jeg forteller fra kjæresten, spilt av Ben Stiller, sitt ståsted. Det er likevel jenter som forteller at rollen De Niro spiller, er akkurat som deres egen far, forteller Jay Roach til Dagbladet.

Mannen bak de utrolig suksessrike «Austin Powers»-filmene har allerede trukket et begeistret publikum i hjemlandet USA med sin nye komedie.

Gjenkjennelig

- Dette er en universell problemstilling. Fedre som vil beskytte døtrene, nettopp fordi de vet hvordan menn er. Situasjonen er ladet og gjenkjennelig for de fleste, mener Roach.

Som absolutt kjenner igjen Ben Stillers rollefigur. Da han møtte mannen han nå kaller svigerfar, og oppdaget at han var psykoanalytiker, ble Roach skrekkslagen.

- Jeg følte at han kunne se tvers gjennom meg. Den engstelsen jeg følte da, har helt sikkert projisert over på denne filmen, smiler regissøren.

Høyere nivå

Robert De Niro er filmens marerittaktige svigerfar in spe. Tilbake i en ny komedierolle, og i tillegg står hans selskap Tribeca som produsent av filmen.

- På en måte var De Niro sjefen, men han tok det aldri ut på meg. Jeg gjør mitt forarbeid så grundig at når en skuespiller kommer med et spørsmål, har jeg minst 15 svar på hvorfor vedkommende skal gjøre det jeg mener. Robert kom imidlertid med ideer som til tider var bedre enn mine egne, og da forsøkte vi å sette dem ut i livet, sier Roach. Og legger til:

- Alle som jobber med Robert De Niro som skuespiller, kommer opp på et høyere nivå. Han er et ikon, og med den erfaringen han har, skapte han en bedre rollefigur enn hva vi startet med.

Sjenert type

De Niro har også gjort inntrykk på den mer uerfarne skuespilleren Teri Polo, som spiller datteren som kommer hjem med sin nye kjæreste.

- Vi fikk en utrolig kjemi, forteller Polo begeistret til Dagbladet. Og fortsetter:

- Han var åpen, noe han vanligvis ikke er. For meg var De Niro en romslig bamsetype. Men også utrolig sjenert.

Teri Polo medvirket i Bille Augusts drama «Åndenes hus», seinere forsvant hun.

- Jeg var sammen med en franskmann i noen år, nå kaller jeg ham bare Satan, betror hun etter å ha forsikret seg om at ingen av journalistene rundt bordet er franske.

Nå har den unge skuespilleren funnet tilbake til det hun kaller «seg selv». Neste motspiller er John Travolta.

Latterlig suksess

HJELP, HAN BITER: Robert De Niro er tilbake i en ny komedierolle. Denne gang som en særdeles spesiell far. Når datteren kommer hjem med kjærester, finnes det nesten ingen grenser for hva de må gjennomgå.
VANSKELIG KJÆRLIGHET: Ben Stiller og Teri Polo spiller paret som har problemer med en fanatisk svigerfar. Stiller er kjent fra filmen «Alle elsker Mary», Polo spilte i Åndenes hus.