Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Svigers er aller verst - Meet the Fockers

Dårlig utnyttelse av skuespillernes a-lag.

FILM: I sjangeren flau-over-familien-filmer gjorde Jay Roach en viss suksess med «Slekten er verst - Meet the Parents» i 2000, takket være stjerneteamet Ben Stiller og Robert De Niro.

Nå topper Roach laget med Dustin Hoffman og Barbra Streisand, men oppfølgeren «Svigers er aller verst - Meet the Fockers» blir ikke tilsvarende morsommere.

Ben Stiller - med det pinlige etternavnet Focker - skal i denne omgang ta sine kommende, kontrollfrikete svigerforeldre (De Niro og Blythe Danner) med til Florida for å møte flere Fockers, dvs. hans egne foreldre (Hoffman og Streisand). De er to aldrende hippier: pappa er hjemmeværende advokat, mamma er sexterapeut og forfatter av bøker med titler som «Er vaginaen din lykkelig?».

De Niros nevrotiske og stive CIA-agent og Hoffmans løsslupne bohemtype i klinsj om hunde- og barneoppdragelse, sexvaner for eldre og avholdenhet før ekteskapet, kan i og for seg være morsomt nok, og begge gjør det beste ut av det. Barbra Streisands overfrodige terapeut er også innenfor grensen mot det farseaktige.

Men manuset holder simpelthen ikke. Vitsene blir aldri subtile nok til å være helt morsomme. Det blir for mye forslitt og forutsigbar humor.

En katt som skyller en hund ned i do er muligens nytt i komediesammenheng, men virkelig lattervekkende blir det aldri. Det er bare så synd at så mye skuespillerpotensial ikke blir bedre utnyttet.