Sviket

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mandag 6. august var jeg, dypt sjokkert, vitne til den skandaløse behandlingen, eller mangel på sådan av Ali Farah i Sofienbergparken. Jeg opplevde ambulansepersonell og politi på stedet som arrogante og bryske i sin framferd ovenfor alle oss som var til stede. Det er mitt bestemte inntrykk at disse offentlige tjenestemennene ankom stedet med fordommer og en forutinntatt holdning til hva ”dette dreide seg om”. Jeg har dessverre sett lignende episoder mer enn en gang før. Dette hadde aldri tror jeg, skjedd en hvit familiefar i Frognerparken, ikke i Sofienbergparken heller for den saks skyld.

Jeg har i ettertid blitt sitert i media på ”at forskjellsbehandling er utbredt” og at ”personer med minoritetsbakgrunn, med rusproblemer eller psykiatriske diagnoser stiller bakerst i køen”. Jeg vet at jeg med dette har såret dyktige kollegaer i ambulansetjenesten og jeg ble selvfølgelig ikke sitert på at jeg gjennom åtte år som sykepleier i rusomsorgen i Oslo stort sett har hatt et godt samarbeid med ambulansetjenesten, AMK og Oslo legevakt.

Men historiene fra mine pasienter om dårlig behandling og nedlatende holdninger, og episoder jeg selv har vært vitne til opp gjennom årene er så altfor mange til å feie det under teppet nok en gang. Det handler om alvorlig syke pasienter som ikke engang har fått komme inn døra på Oslo legevakt for deretter via Feltpleien blitt direkte innlagt til langvarige sykehusopphold. Mennesker med dårlige norskkunnskaper som har blitt møtt med utålmodighet, uhøflighet og frekkhet når de har prøvd å ringe etter medisinsk hjelp. Pasienter som har blitt skrevet ut altfor tidlig fra sykehus uten avtalt oppfølging. Jeg har selv kanskje ved noen anledninger oppført meg klanderverdig og vet at pasienter av og til har følt at de ikke har fått god behandling.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer