Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Sviktende grunnlag

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TORGERSEN-SAKEN: Både Aftenposten og Dagbladet bruker 23. november en hel side på å mistenkeliggjøre den økonomiske avtalen jeg har med mine støttespillere. Det er ganske håpløst for meg å verge meg mot slike bakholdsangrep. De kommer på toppen av årelang forfølgelse fra påtalemyndigheten og offentlige, grunnløse beskyldninger fra enkeltpersoner om at jeg er skyldig i drapet på Rigmor Johnsen. Jeg må derfor få plass til nedenstående - atskillig kortere - korreksjon: 1. Avtalen ble inngått på mitt initiativ. 2. Jeg har ikke blitt presset til å inngå avtalen. 3. Avtalen, som avisene ikke har, men likevel skriver om, er ikke «hemmelig», men privat. 4. Avtalen ble inngått fordi jeg ville sikre meg at saken blir videreført dersom jeg skulle falle fra. 5. Avtalen ble inngått fordi jeg mener det er en selvsagt ting at de som har drevet saken frem skal få betalt hvis jeg blir frifunnet og får erstatning. 6. Blir saken ikke gjenopptatt, får mine støttespillere ingenting. 7. Loven gir meg krav på erstatning fra det offentlige for nødvendig bistand fra medhjelpere når saken blir gjenopptatt og jeg blir frifunnet. 8. Denne erstatningen kommer i tillegg til den erstatningen jeg har krav på fordi jeg har sonet 17 år i fengsel for et drap jeg ikke har begått og siden 1958 har levd med et drapsstempel i pannen. 9. Mine støttespillere har arbeidet tusenvis av timer gjennom ni år for å få brakt saken dit den er nå: Alle bevisene som felte meg i 1958 er tilbakevist som verdiløse. 10. Uten mine støttespilleres utrettelige og uselviske arbeid ville jeg gått i graven som drapsmann. Det skjer ikke nå.

DET ER RÅTTENT av Aftenposten og Dagbladet å kjøre en slik tabloidsak på et sviktende faktagrunnlag. Det er råttent å skyve meg foran i det jeg opplever som en hetskampanje mot mine støttespillere. Jeg ber om å få fred - i det minste til saken blir gjenopptatt om kort tid.FAKTA Fasting Torgersen-saken 16. juni 1958 ble Fredrik Fasting Torgersen dømt til livsvarig fengsel og 10 års sikring for voldtekten og drapet på Rigmor Johnsen (16). Han sonte i 16 år, og slapp ut 39 år gammel. Torgersen har hele tiden hevdet sin uskyld, og flere ganger forsøkt å få saken sin gjenopptatt, seinest med avslag i Høyesterett i 2001. 25. februar 2004 begjærte Torgersen på nytt gjenopptakelse overfor den nye Gjenopptakelseskommisjonen for straffesaker. Det er ventet en avgjørelse i desember.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!