Svikter ikke

Gjør klar for enda en herlig tur baklengs inn i fuglekassa.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
 • Les flere musikkanmeldelser

  CD: Det er med Tom Waits som med lutefisk: det er utrolig at noe så sært kan være så populært.

  Men som med lutefisk må man også med Tom Waits se litt bak et noe fryktinngytende ytre. I bunn og grunn er det fisk med tilbehør, bare tilberedt litt rart. I bunn og grunn er Tom Waits ballader og blues, bare tilberedt litt rart.

  Bak skrammelet

  Veien inn i Tom Waits' verden går gjennom dekonstruksjon, gjennom å knekke kodene og komme innenfor alt skrammelet, innenfor Waits' beyond whiskey -grynting. «Real Gone» er en naturlig fortsettelse av epoken vi etter hvert kan kalle Tom's Wild, Late Years , og som startet da han gikk «indie» på Anti-Epitaph med «Mule Variations» i 1999, og fortsatte med dobbeltburgeren «Alice» og «Blood Money» fra to år tilbake.

  Vi kan ta de råeste «baklengs inn i fuglekassa»-øyeblikkene på det 72 minutter lange albumet først: «Hoist That Rag» er for eksempel en slags mekanisk verkstedvariant av mariachi-musikk, med en melodilinje som snytt ut av julesangen «Mary's Boy Child». Ellers er Waits konsistent i bruken av sin egen stemme som en slags human beatbox . I kombinasjon med sønnen Caseys platespillerscratching framstår det hele med et litt spesielt «hip hop fra fyllinga»-preg, slik som på «Metropolitan Guide» , «Baby Gonna Leave Me» og «Clang Boom Steam» .

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer