Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Svikter «Ringenes herre»- regissøren

Får ikke filme «Hobbiten». Fansen raser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Skuespiller Ian McKellen som spiller trollmannen «Gandalf» er frustrert over at «Ringenes Herre»-regissør Peter Jackson, ikke får gjøre filmatiseringen av forløperen «Hobbiten», melder NTB.

Over 1.100 «Ringenes herre»-fans hadde i går ettermiddag sluttet seg til en internett-protest mot avgjørelsen, i dag har tallet nådd 45 000 ifølge oppropssiden.

«Hobbiten» uten Jackson

Til tross for at filmversjonen av «Ringenes herre»-trilogien vant hele 17 Oscar-priser, deriblant for beste regi, har selskapet New Line Cinema bestemt seg for å lage «Hobbiten» uten Jakcsons hjelp.

Skuespiller Ian McKellen stiller seg uforstående til dette, meldte BBC torsdag.

«Jeg syns det er veldig leit fordi jeg gjerne skulle dratt tilbake til Midgard sammen med Peter», bedyrer skuespilleren viasin hjemmeside.

«Det er vanskelig å tenke seg at en annen regissør kan gjøre det samme med Tolkiens verden», skriver han videre.

Fansen raser

LEI SEG: Sir Ian McKellen som spiller Gandalf i «Ringenes herre»-filmene er i likhet med fansen frustrert over at Jackson ikke skal få regissere «Hobbiten». Her sammen med medskuespiller Elijah Wood (Frodo). Foto: SCANPIX
LEI SEG: Sir Ian McKellen som spiller Gandalf i «Ringenes herre»-filmene er i likhet med fansen frustrert over at Jackson ikke skal få regissere «Hobbiten». Her sammen med medskuespiller Elijah Wood (Frodo). Foto: SCANPIX Vis mer

Filmselskapets beslutning har ført til et nettbasert opprop hvor over 1000 fans så langt har skrevet under på at Peter Jackson er det naturlige valget som regissør av «Hobbiten».

Fansen vil gjerne ha en filmversjon av boken, slår initiativtakerne fast.

De vil bare ikke ha et «hastverksarbeid» som amerikanske MGM vil lage «av ren griskhet», og for å blåse liv i sin filmavdeling.

Dette prosjektet må stoppes, heter det i oppropet.

Bør Jackson få lage «Hobbiten» også? Hva mener du?

VIL IKKE HA JACKSON: Regissøren har fått Oscar for sitt arbeid med «Ringenes Herre», men filmselskapet vil ikke ha ham til filmatiseringen av forgjengeren.
Hele Norges coronakart