Sviktes av både seere og prisjury

«Hver gang vi møtes» sliter i motvind etter to år som seer- og kritikerfavoritt. I går var programmet helt fraværende da nominasjonene til «Gullruten» ble kjent.

(Dagbladet): Lørdagens episode av «Hver gang vi møtes» ble sett av 420 000 på TV 2, noe som tilsvarer en markedsandel på 26,8 prosent. For bare to uker siden var seertallet så høyt som 541 000, og tidligere sesonger har programmet snust på millionen.

Det er imidlertid ikke bare seerne som er i ferd med å vende musikkprogrammet ryggen. «Hver gang vi møtes» vant beste underholdning-kategorien både i fjor og forfjor under TV-bransjens egen prisutdeling, Gullruten, i tillegg til kategorien for beste nye programserie i 2012. I år har imidlertid ikke Gullruten nominert programmet til noen priser.

Hard kamp Kommunikasjonssjef Jan-Petter Dahl i TV 2 legger ikke skjul på at han skulle ønske seertallene for «Hver gang vi møtes» var bedre, men mener mangelen på gullrutenominasjon ikke kan sies å være noen indikator på at programkonseptet er på hell etter bare tre sesonger.

- Med bare fire program i hver kategori er det så hard kamp om de nominasjonene at det vanskelig å kan sies å bety noe. Det er jo også en jury, og ikke publikum som bestemmer hvem som blir nominert. Her i TV 2 gleder vi oss først og fremst over at «The Voice» nådde opp, sier han.

TV- og radiosjef Morten Wiberg i mediebyrået Carat Norge tror det er for tidlig å avskrive «Hver gang vi møtes»-konseptet, og viser til at programmet er blant dem som i størst grad ses i opptak, og derfor ses av flere enn det som fanges opp i den offisielle statistikken.

- På den annen side viser de svake nedlastingstallene fra iTunes og den lave aktiviteten på Spotify at programmet ikke står så sterkt som før, sier han.

Feil artister? - Kanskje har ikke sammensetningen av artister vært 100 prosent i år. Det har ikke gjort det lettere å konkurrere med et «Mesternes mester» i sluttfasen, som allerede hadde etablert en seerskare på en million når «Hver gang vi møtes» gikk på lufta, sier Wiberg.

PÅ DALENDE KURS: Lars Lillo-Stenberg, Samsaya, Øyvind «Elg» Elgenes, Anneli Drecker, Sivart Dagsland, Simone Eriksrud og Alexander Rybak fenger ikke like mye som tidligere deltakere i «Hver gang vi møtes». Foto: Kristin Svorte/Dagbladet
PÅ DALENDE KURS: Lars Lillo-Stenberg, Samsaya, Øyvind «Elg» Elgenes, Anneli Drecker, Sivart Dagsland, Simone Eriksrud og Alexander Rybak fenger ikke like mye som tidligere deltakere i «Hver gang vi møtes». Foto: Kristin Svorte/Dagbladet Vis mer

Dahl i TV 2 sier det fortsatt ikke er avgjort om «Hver gang vi møtes» kommer tilbake neste år.

- Vi vil evaluere årets sesong før vi tar standpunkt om den neste. Men hvis det blir en ny sesong vil vi selvfølgelig jobbe videre med å skaffe et knippe av Norges beste artister, sier han.