Sviktes av tv-seerne

Petter Nome og Hilde Hummelvoll inviterte til TV-party og «Åpent hus» i NRK. Men seerne svikter.

Seermessig har programmet - som ble lansert med brask og bram for snart tre uker siden - vært en skuffelse. Åpningsprogrammet med Petter Nome som programleder, ble sett av bare 536000 seere.

Samme dag, litt seinere på kvelden, trakk Fredrik Skavlans «Først & sist» 837000 seere til NRK.

Heller millionær

En uke seinere var det Hilde Hummelvolls tur til å være programleder for «Åpent hus». Hun økte seertallet med 2000 - til 538000. Noe som ikke var nok til å komme med på Norsk Gallups liste over ukas 15 mest sette programmer på NRK.

Til sammenlikning hadde Fredrik Skavlan hele 855000 seere sist fredag.

- Vi ser på tallene at seerne forsvinner fra NRK før vi går på lufta. TV2s millionær-TV har holdt på noen uker og forspranget hjelper dem tydeligvis, sier Petter Nome.

Ikke misfornøyd

- Er du skuffet over seertallene dine?

- Seerne som følger oss hopper ikke av underveis, men ser på oss gjennom hele programmet. Og når over en halv million seere gjør det, så kan vi ikke være misfornøyd, sier Nome.

TV-seerne vil altså heller bli millionær med TV2s Arve Juritzen enn å være med på fredagsparty med Nome/Hummelvoll. De to programmene går samtidig og Juritzen har i de to siste ukene hatt ca. 850000 seere.

Slaktet

- Nå ble ikke «Vil du bli millionær?» omfavnet av TV-kritikerne, men «Åpent hus» ble beskrevet som gammeldags og forutsigbart av dem som slaktet programmet.

- Hvis urbane, halvintellektuelle TV-anmeldere i for eksempel Dagbladet skulle få sitt favorittprogram, ville det programmet neppe fortjent sendetid, mener Petter Nome.

- Men jeg sier ikke at de ikke kan ha rett i enkelte innvendinger. At noe kan være gått ut på dato. Men vi har ikke panikk og kommer ikke til å gjøre radikale endringer.

SMILER FORTSATT: Bare en halv million seere følger «Åpent hus» med Hilde Hummelvoll og Petter Nome. Men; - Vi kan ikke være misfornøyd, sier Nome.