Svimlande

Fabulerande og rå og med Beethovens musikk surklande i brønnen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Med tjue diktsamlingar bak seg og ingen veldige sprang i utviklinga, trur ein at ein veit så nokolunde kva ein kan venta seg frå denne poeten. Ingenting galt i det.

Likevel vert det både uventa heftige og sterke rundar på denne karusellturen , og nokre skikkeleg urovekkande rikkelause og nedslitne ponyar å sitja på av og til.

Her er mange greie dikt om barar i Roma og Oslo, og her er nokre dikt og mange songar på slutten av boka som er for slapt utforma og for lite gjennomarbeidde til å nytta mykje plass på i ei melding.

Uventa gudsbilete

Men sjølve opninga er noko av det sterkaste i boka, der Wolf køyrer ut med eit dikt om Gud som inneheld uventa og originale gudsbilete: «Gud er en birøkter» og «Gud kan også være en sebra som vrinsker». Rett nok endar diktet opp i det meir velkjente wolfske:

Forvirring er alt eg kan skrive om

«Du lider av akutt forfølgesesvanvidd,»

sa psykiatern og krevde meg for tusen kroner.

«Du tror Gud er snill mot deg

Det du trenger er medisiner!»

Wolfs diktar om psykosar med kjennarens avsindige erfaringar: «fjernsynet snakker til meg,/ telefonen er avlyttet,/ det ligger beskjeder i bunnen av alle pilleeskene til meg» , og avsluttar diktet med eit ønske om å bli teken hand om: «Vil du synge meg bitte liten,/ så eg kan ligge i noens lomme/til doktoren har sett på tungen min?»

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer