Svimmel av glede

- Kongefett! Trung Toan Tong (17) vant overlegent, men skulle gjerne valgt en annen sang i den andre Idol-avstemningen.

Av 184.000 seer-stemmer som ble ringt inn i går kveld fikk favoritt-Trung nær 60.000.

- Jeg er så svimmel, jeg må sette meg, utbrøt Trung etter at kameraene var skrudd av i kveld. Men snart var han hoppende glad på telefon til broren.

- Så du det eller? Kongefett!

Backstreet Boys-låta «Back to your heart» gikk rett i hjerterøttene selv til selverklærte boyband-hatere blant dommerne. Mossegutten var likevel ikke helt tilfreds.

- Jeg er ikke helt fornøyd med fremføringen. Jeg følte at jeg valgte feil sang, at jeg ikke fikk vist hele registeret mitt, mente kveldens suverene ener.

Trung har store planer for Idol-konkurransen. Etter at Orji kom langt i fjor, har Mossegutten store planer.

- Jeg skal være den første gulingen som vinner Idol!

Gledestårer

Roald Haarr (24) fra Vigrestad utenfor Stavanger kom videre med knappest mulig margin med 12 prosent av stemmene. Følelsene tok fullstendig overhånd under tv-sendingen, og gledestårene fortsatte også etter at kameraene var slått av.

- Jeg er så rørt, var alt Roald klarte å si.

Men tidligere på kvelden klarte han uten problemer å synge Secret Garden-låta «You raise me up», som superstjernen Josh Groban sang på den siste plata si.

- Jeg har ikke vært din største fan, men jeg mistenker at jeg snart må spise opp ordene mine, sa dommer Thomas Strzelecki.

Det var små marginer som skilte de fire nederste på topp fem-lista:

1. Trung 32 prosent av stemmene

2. Roald 12 prosent av stemmene

3. Ståle Mikal 11 prosent av stemmene

4. Stine Terese 10 prosent av stemmene

5. Amalie 10 prosent av stemmene

Men løpet er ikke kjørt for de åtte andre som ikke kom videre etter kveldens avstemning. I en siste delfinale skal dommerne plukke ut sine ti favoritter som tv-seerne ikke stemte fram til en såkalt wild-card avstemning.