Svimmel sannhet

Det er en lyst å lese Erna Osland. Hun lar oss oppleve hvor vakkert, litterært og poetisk nynorsk er. Skoleungdom med nynorskfobi: les henne! Årets ungdomsroman er egentlig en lang novelle, og hadde tjent på å bli noe forkortet. Gjentakelser kunne vært unngått.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Jenta mister brått mormoren sin, det mennesket hun følte seg aller nærest og kanskje var mest glad i. Fantes det et bedre menneske? Men etter døden, når mormorens døtre rydder i skap og skuffer, viser det seg at hun var et annet menneske enn de trodde: En varm, levende kvinne med en hemmelig elsker. En kvinne som har sveket.

Døtrene gråter og akker seg, jenta lammes. «Er det først når vi er døde at andre verkeleg blir kjende med oss?» spør jenta. Boka handler om sorg og tap, men også om retten til å være menneske fullt ut. Har en bestemor lov til å være utro, være kvinne like mye som mormor? Svaret finnes i virkeligheten.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer