Fyre Festival

Svindelfestivalen: Avslører lønninger

Superstjerner som Emily Ratajkowski og Kendall Jenner fikk klekkelig betalt av Fyre Festival. Nå kreves pengene tilbakebetalt.

GIKK AD UNDAS: Fyre Festival blir stående som et symptom på vår tids aller verste tilbøyeligheter, mente Dagbladets anmelder om dokumentaren om den skandaløse musikkfestivalen. Video: Netflix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

En av verdens største kulturkatastrofer, svindelfestivalen Fyre Festival på Bahamas, fløy som kjent forsøksvis høyt tilbake i 2017, men musikkfesten kollapset og deiset rett i bakken allerede første festivaldag. To år seinere er kampen om investorenes tapte penger i full gang, og nå endevendes konkursvraket i jakten på likvide midler.

I den forbindelse er festivalens kontantstrømmer gjennomgått med argusøyne, og en rekke rettslige krav er rettet mot folk på festivalens lønningsliste. Fellesnevneren for kravene er at de fikk betalt for tjenester som bobestyrer mener ikke er levert i tilstrekkelig grad, melder Variety.

Modellmillioner

Flere av dem som fikk stikke hendene ned i lønningsposen er tilfeldigvis også verdens største kjendiser og artister, blant annet supermodellene Emily Ratajkowski og Kendall Jenner.

Hvor mye kan man ta betalt for å publisere bilder på sosiale medier når man har noen titalls millioner følgere å vise til? Ifølge Variety, som siterer dokumenter fra søksmålene, krever konkursboet Jenner for rundt 2,5 millioner kroner som hun fikk betalt for en Instagram-post om festivalen. Ratajkowski kreves for 2,7 millioner kroner for sin promotering.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer