Svindler møter svindler

Befriende frisk komediethriller.

«Ni dronninger» er en komedie om to svindlere som under tvil har bestemt seg for å samarbeide én dag. Det blir en dag de aldri glemmer. Unge Juan (Gastón Pauls) er en småsvindler som prøver å lure to kassadamer på samme bensinstasjon med veksletrikset sitt, men det går skeis. Da dukker den eldre og mer erfarne Marcos (Ricardo Darin) opp som en reddende engel, og foreslår at de to jobber som partnere i én dag. Juan lar seg overtale, og dermed er leken i gang.

Tittelen på filmen kommer fra et sett med ni verdifulle frimerker, som våre to venner skal prøve å selge en forfalsket versjon av. Kjøperen er en mangemillionær som bor på hotellet hvor Marcos vakre søster Valeria (Leticia Bredice) jobber. Hun liker ikke svindlerbroren sin, og vil helst stikke kjepper i hjulene for forretningene hans.

«Ni dronninger» er en komedie som tar seg bryet med å leke med seeren. Den presenterer en spennende historie, timet og gjennomført som en god forviklingskomedie. «Tilsynelatende» er ordet som best beskriver alt som skjer i «Ni dronninger», for lite eller ingenting er hva det gir seg ut for å være.

Samtidig er filmen befriende frisk, fordi skuespillere (ikke minst alle birollene), lokaliteter og hele tonen er annerledes enn det vi vanligvis serveres i liknende komedier fra Hollywood.