Svindler rik på mirakelkurer

Naturmedisin mot alt fra herpes til kreft på boktoppen.

(Dagbladet.no): Kevin Trudeaus «Naturlige kurer de ikke vil at du skal vite om» har ligget på boktoppen i USA tre uker på rad. Den svindeldømte tv-shop-kjendisen gir i boka alternative råd mot kjønnssykdommer, kreft, diabetes og andre lidelser, og lover på baksida at du «aldri blir syk igjen!».

- Denne boka utnytter og forleder folk som trenger hjelp mot alvorlige sykdommer. Fra cover til cover er denne boka svindel, fastslår Teresa Santiago som leder forbrukermyndighetene i New York.

På litt under et år har han solgt fire millioner eksemplarer av boka som han har gitt ut på eget forlag, og kun avertert for via internett og tv-shop. Myndighetenes advarsel kommer først nå som han topper lista for ikke-fiksjon, skriver nyhetsbyrået Reuters. Trudeau går rettens vei for å stanse forbrukerrådet som ber tv-stasjoner om å ikke sende reklamene hans.

- Dette handler om penger. Legemiddelindustrien vil ikke at folk skal bli friske. Jeg er en forbrukernes talsmann som kjemper mot den uheldige alliansen mellom denne industrien og myndighetene, sier mannen som i mange år solgte snorkemidler og hukommelseshjelp på amerikansk tv-shop.

I boka anbefaler han blant annet haibrusk mot kreftsvulster og mørk, organisk sjokolade mot stress.

• Les om boka hos Amazon

<B>HELSE-HIT: Boka ligger på 9. plass på Amazons bestselgerliste. 739 brukere har anmeldt den kontroversielle boka, og gir den i snitt 2 av 5 stjerner.