Svindyr svartebørs på Quart

QUART (Dagbladet.no): Quarten er så og si utsolgt. Det vet noen å benytte seg av. Femdagerspass tilbys nå for 3000 kroner.

- Vi ble tilbudt et festivalpass for 2500 kroner. Det mente selgeren var billig, sier Audhild, som ikke vil ha etternavnet i avisa, til Dagbladet.no.

Hun sa også nei til tilbudet om 1000 kroner for et dagspass, som egentlig koster 400, slik at hun kunne få med seg Alanis Morisette. Andre har blitt tilbudt priser på opptil 1200 kroner, tre ganger prisen!

- Vi kjøpte reker i stedet, og slo oss til på et svaberg der vi hører musikken i bakgrunnen, sier Audhild.

Som i fjor er de to første dagene utsolgt, og det er bare få billetter igjen til de andre dagene. Femdagers- og firedagerspass er det bare å glemme med mindre du er klar for svarte overpriser.

- Dette er en uting, ikke minst for publikum at folk kjøper opp billetter de kunne fått til normal pris. Men det er en umulig ting å stoppe, sier Quartens pressesjef Pål Hetland til Dagbladet.no.

Selv om kapasiteten er utvidet, ble det fullt i år også. Men nå er det stopp, festivalen blir neppe større.

- Vi har lov til å ha 11 000 tilskuere inne på festivalområdet. Politiet skal vurdere om det er forsvarlig å slippe inn flere, men det blir neppe mange, sier Hetland.

Men det er ikke bare hos det betalende publikummet pågangen er stor. I år er det akkreditert 400 pressefolk, og minst like mange VIP-er, dvs. sponsorer, bekjente av band, musikkbransje og lignende. Pågangen var så stor at Quart-styret måtte sette foten ned og si stopp.

- Men de tar ikke opp så mye plass. Selv om det kanskje er 1000 akkreditert som VIP/presse er ikke alle inne på området på en gang, sier Hetland.

STRØMMER PÅ: Til tross for stor økning i kapasiteten, er det nesten helt fullt på Quart i år også. Men armbåndsstrammer Gary Wilson klager ikke på pågangen. - Det er mye ålreite folk, sier han til Dagbladet.