Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Svindyrt for PlayStation 3

... og ingen billig-variant i Norge?

(Dagbladet.no): En av de store overraskelsene på årets E3-messe i Los Angeles var ikke bare hva PlayStation 3 kunne prestere, men også hva den kom til å koste.

Sonys pressekonferanse ble det avslørt at spillkonsollen, som kommer den 17. november i år, vil komme i to forskjellige utgaver. Den dyreste av disse er fullstappet av funksjoner og vil koste 599 euro, mens en nedstrippet versjon kommer på 499 euro.

- En billig maskin

Nå viser det seg imidlertid at Sony kan droppe den billigste utgaven i Europa. Den eneste tilgjengelige versjonen vil da - med norske skatter og avgifter - komme til å koste opptil 6000 kroner.

Før helgen ble det bekreftet at Sony vurderer en utsalgspris på 425 pund for den britiske utgaven av PS3 - det tilsvarer rundt 4900 norske kroner, noe som er 100 dollar dyrere enn den amerikanske prisen. Dette skriver Eurogamer

- Jeg synes ikke dette er en dyr maskin, det er sannsynligvis en billig maskin. Hvis du forestiller deg at en Blu-Ray-spiller i seg selv kan koste £600-700, og vi havner på £425, så er det et kupp, sier den engelske Sony-sjefen Ray Maguire (som mest sannsynlig har en høyere lønn enn gjennomsnittspilleren) til Eurogamer.

Dropper billigvariant?

Det er den samme Maguire som til bransjebladet MCV hinter om at Sony vurderer å droppe billig-utgaven fra det europeiske markedet.

INGEN BILLIG MORO: Når Sony PlayStation 3 kommer på markedet i november i år vil koste mer enn det konkurrentene tar for sine maskiner. Foto: Sony
INGEN BILLIG MORO: Når Sony PlayStation 3 kommer på markedet i november i år vil koste mer enn det konkurrentene tar for sine maskiner. Foto: Sony Vis mer

- Den billige 20gb-versjonen av PlayStation 3 har ikke wi-fi, ikke HDMI, og ingen åpninger for minnekort - så det er et spørsmål om hvor vi skulle posisjonert produktet i markedet. Det er mest sannsynlig at vi bare vil lansere 60gb-versjonen, fortalte Maguire i et intervju med bransjebladet MCV.

Tilbyr vibrering

Av andre PlayStation 3-nyheter kan det nevnes at Sony har fått et tilbud mange mener de bør takke ja til.

Fra før er det kjent at PlayStation 3-kontrolleren mister muligheten til å vibrere, etter at Sony tapte en rettsak mot firmaet Immersion. Sony fortalte på sin pressekonferanse at det ikke var mulig å ha vibrering i håndkontrollen på grunn av bevegelses-sensorene de skal benytte seg av.

Sjefen for Immersion mener nå at det bare er tull, og har gitt Sony tilbud om å benytte seg av deres vibrasjonsteknologi - såfremt Sony dropper sin anke etter at de ble dømt til å betale Immersion 550 millioner kroner for å ha brukt Immersions teknologi ulovlig, skriver Eurogamer.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling