TJUVSTARTER: Korks kommende sjefdirigent Miguel Harth-Bedoya gleder seg til tre spennende år. Foto: Anders Grønneberg
TJUVSTARTER: Korks kommende sjefdirigent Miguel Harth-Bedoya gleder seg til tre spennende år. Foto: Anders GrønnebergVis mer

Svinger taktstokken over Kork i helga

Neste høst tiltrer Miguel Harth-Bedoya (44) som ny Kork-dirigent.

Et samlet orkester gikk i lystig dur med overganger til forventningsfulle septimer da peruanske Miguel Harth-Bedoya takket ja til å bli Kringkastingsorkestrets (Kork) nye sjefdirigent.

Allerede i morgen ettermiddag, lørdag 10. november, kan man høre orkestret med sin kommende sjef i Oslo Domkirke.

- Godt å være tilbake, sier Miguel Harth-Bedoya, som gleder seg til å bli bedre kjent med Kork.

Søt musikk I verdensmålestokk er verken Kork kjente eller store, men det har ingen betydning for den anerkjente dirigenten Harth-Bedoya. De møtte hverandre for to år siden, da den amerikanske sopranen Renée Flemming gjestet Oslo sammen med Harth-Bedoya.

- Vi fikk jobben med å spille, og det oppsto søt musikk mellom Kork og Miguel Harth-Bedoya, sier orkestersjef Rolf Lennart Stensø.

Den gode kjemien førte til at Miguel Harth-Bedoya ble spurt om å bli Korks neste sjefdirigent for perioden høsten 2013-2016. Det tok ikke den USA-baserte dirigenten lang til å bestemme seg.

Falt for Kork - Jeg har studert i USA, og de siste 12 åra har jeg bodd i Texas sammen med min kone og tre barn. Men vi ønsker å komme til Europa, sier Harth-Bedoya, som falt for Kork - både for spillestilen og menneskene bak instrumentene.

I morgen spiller Kork med sin kommende sjefdirigent Enrique Soros «Tres Aires Chilenos», Arne Nordheims «Spur for akkordion» med Frode Haltli som solist og Edward Elgars «Enigma-variasjoner. Op. 36».

- Det blir første gang jeg dirigerer Nordheim, men jeg kjenner godt til ham, sier Harth-Bedoya, som har satt seg godt inn i skandinaviske og europeiske komponister.