Svorsk i badet

Festivalsjef Jørgen Roll ønsket seg Neil Young til årets utgave av Norwegian Wood, men må nøye seg med Ulf Lundell og Madrugada.

- Jeg hadde gjerne sett at Neil Young turnerte i den perioden vi har festival. Men det gjør han altså ikke. Da synes jeg faktisk det er ganske tøft av oss å sette norske Madrugada øverst på plakaten, sier Roll.

Madrugada, den svenske evighetsrockeren Ulf Lundell, skotske Teenage Fanclub, den svenske kritikerfavoritten Håkan Hellström og den nordnorske nykommeren Vidar Vang fyller plakaten til Norwegian Wood lørdag 10. juni. Dagen etter er det for lengst bekreftede Sting som sammen med gamlingene i Little Feat, det norske popcountry-bandet Crowtown og Göteborgs rockstolthet Soundtrack Of Our Lives som skal trekke folk til Frognerbadet.

- Skuffet over at dere ikke har fått tak i en internasjonal stjerne til lørdagen?

- Nei, faktisk ikke. Uffe Lundell krever å få spille helt til purken kommer og stopper festivalen, så folk vil nok bli fornøyde, tror Roll.

Norwegain Wood håper å kunne utvide til tre dager med et program også fredag kveld.

- Sceneriggen kommer til å stå klar fra fredagen, så hvis det kommer et band rekende, er vi mer enn klare, understreker han.

Årets Norwegian Wood er den tiende i rekken.